Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 36 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Αθώωση πρώην πρωθυπουργού για τροχαία παράβαση

Αθώωση πρώην πρωθυπουργού για τροχαία παράβαση
Ο πρώην Αυστραλός πρωθυπουργός, Πολ Κίτινγκ
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 29.09.2010 | 09:03
Πρώτη δημοσίευση: 29.09.2010 | 09:03

Ο πρώην Αυστραλός πρωθυπουργός, Πολ Κίτινγκ αρνήθηκε να πληρώσει πρόστιμο για οδική παράβαση, υπερασπίστηκε τον εαυτό του ενώπιον του δικαστή και αθωώθηκε.
 

Η κατηγορία εναντίον του ήταν ότι την Ημέρα της Αυστραλίας, στο Σίδνεϊ, πέρασε τη διασταύρωση των οδών Πιτ (Pitt) και Παρκ (Park) με κόκκινα φανάρια. Ο ίδιος επέμεινε ότι τα φανάρια δεν ήταν κόκκινα αλλά κίτρινα, η δε δικαστής αποφάνθηκε ότι «επειδή και οι δύο εκδοχές είναι αληθοφανείς και δεδομένου ότι υπάρχει αμφιβολία αν τα φανάρια ήταν κόκκινα ή κίτρινα, θα απαλλάξει τον κατηγορούμενο». Οι δυο αστυνομικοί, οι οποίοι έδωσαν την κλήση στον κ. Κίτιγκ, κατέθεσαν ότι πέρασε με κόκκινο, αλλά δεν έπεισαν στο δικαστήριο.
 
Ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε ότι όσοι παίρνουν κλήσεις για παραβάσεις τις οποίες γνωρίζουν καλά ότι δεν έχουν κάνει, θα πρέπει να έχουν το θάρρος να υπερασπίζονται τον εαυτό τους.
 
«Το σύστημα δεν είναι εναντίον σας. Όταν όμως γνωρίζετε ότι κάτι δεν πάει καλά, μη διστάζετε να το αντιμετωπίσετε. Ελπίζω η προσωπική μου εμπειρία σήμερα να βγει σε καλό. Κάποιοι να παραδειγματιστούν και να τολμήσουν να πουν τα πράγματα με το όνομά τους", είπε ο Πολ Κίτινγκ.
 
Στην Αυστραλία η αστυνομία δεν διστάζει να δίνει κλήσεις όχι μόνο σε πρώην πρωθυπουργούς αλλά και στους εν ενεργεία, όπως έχει συμβεί αρκετές φορές στο παρελθόν.   Διαδώστε αυτό το άρθρο