Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Αθωώθηκε ζευγάρι που διέκοψε την εγκυμοσύνη παίρνοντας χάπια

Το ζευγάρι βγαίνει από το δικαστήριο μετά την αθωωτική απόφαση.
Ένα ζευγάρι γλίτωσε την φυλάκιση εξαιτίας ενός διατάγματος ηλικίας 111 χρόνων που για πρώτη φορά έμπαινε σε ισχύ.

Όλα αυτά έγιναν στο Κερνς του Κουίνσλαντ.
 
Η Τίγκαν Σιμόν Λι, 22 χρόνων, κατηγορήθηκε ότι, με φάρμακα που της έδωσε ο σύντροφός της Σέρτζι Μπρέναν, 22 χρόνων, προκάλεσε την αποβολή του εμβρύου που κυοφορούσε. Να υπενθυμίσουμε, ότι στο Κουίνσλαντ η έκτρωση δεν έχει ακόμη αποποινικοποιηθεί.
 
Αν το δικαστήριο αποφάσιζε ότι ήταν ένοχη, θα καταδικαζόταν σε φυλάκιση 7 ετών η ίδια και 3 ετών ο σύντροφός της, ο οποίος έφερε τα χαπάκια έκτρωσης από την Ουκρανία.
 
Ευτυχώς και για τους δύο, ο δικαστής αποφάνθηκε ότι αθωώνονται και ότι θα καταδικάζονταν μόνο σε περίπτωση που το φάρμακο θα είχε βλαβερές επιπτώσεις στην ίδια.
 
Στο μεταξύ, η υπόθεση η οποία έγινε γνωστή πριν 18 μήνες, πήρε πολύ μεγάλη δημοσιότητα και η αίθουσα του δικαστηρίου του Κερνς είχε κατακλυστεί από οπαδούς της αποποινικοποίησης των εκτρώσεων και εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης.
 
Το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε από τον τύπο ήταν ‘γιατί οι δικαστικές αρχές επέλεξαν αυτή τη μεμονωμένη περίπτωση για να εφαρμόσουν έναν νόμο που βρισκόταν σε λήθαργο πάνω από έναν αιώνα και, επίσης, γιατί δεν τον καταργούν’.
 
Η πρωθυπουργός της Κουινσλάνδης, κ. Μπλάι, ερωτηθείσα, είπε ότι η ίδια είναι υπέρ της αποποινικοποίησης των αμβλώσεων, η πλειοψηφία, όμως, της Βουλής είναι κατά, επομένως, δεν αλλάζει τίποτε.Να σημειωθεί ότι στο Κουίνσλαντ, πίσω από την πλάτη του νόμου, γίνονται πάνω από 30.000 αμβλώσεις το χρόνο.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε