Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ατζαμής Κινέζος πιλότος λίγο έλειψε να ρίξει αμερικάνικο κατασκοπευτικό

Πηγή φωτογραφιών military-today.com
Πηγή φωτογραφιών military-today.com

Παρολίγον σοβαρό και μάλιστα με νεκρούς επεισόδιο αποφεύχθηκε όπως φαίνεται από καθαρή τύχη στην Ανατολική Σινική Θάλασσα. Η συνάντηση ενός αμερικανικού κατασκοπευτικού RC-135 με ένα κινεζικό μαχητικό J-10 λίγο έλειψε να προκαλέσει θερμό επεισόδιο.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Στρατιωτική Διοίκηση του Ειρηνικού το μαχητικό των Κινέζων έκανε “μη ασφαλή” αναχαίτιση.

Με λίγα λόγια πλησίασε πολύ και έκανε επικίνδυνο ελιγμό κοντά στο αμερικανικό αεροσκάφος με αποτέλεσμα να υπάρξει κίνδυνος σύγκρουσης των δύο αεροσκαφών.
Επισήμως οι Αμερικανοί λένε πως “ένα από τα κινεζικά μαχητικά πλησίασε το αμερικανικό αεροσκάφος σε μη ασφαλή απόσταση, ενώ μετά την αρχική αξιολόγηση, η κίνηση αυτή αποδίδεται σε αδέξιο χειρισμό, καθώς δεν έγιναν άλλοι προκλητικοί ή επικίνδυνοι ελιγμοί”.

Το θέμα εάν δεν ήταν πολύ επικίνδυνος ο ελιγμός του Κινέζου πιλότου προφανώς και δεν θα είχε αναφερθεί ποτέ, φαίνεται όμως ότι οι Αμερικανοί έχουν λόγους για να κάνουν τη σχετική ανακοίνωση.
“Το αμερικανικό ΥΠΑΜ χειρίζεται το θέμα με την Κίνα μέσω των κατάλληλων διπλωματικών και στρατιωτικών καναλιών επικοινωνίας,” σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Το υπουργείο Άμυνας της Κίνας από την πλευρά του, δήλωσε ότι εντόπισε την αναφορά και την εξετάζει.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε