Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Μερικά Σύννεφα 29 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Αυξάνεται η ένταση: Το Ιράν προειδοποιεί ΗΠΑ και Ισραήλ για επίθεση

Αυξάνεται η ένταση: Το Ιράν προειδοποιεί ΗΠΑ και Ισραήλ για επίθεση
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 01.08.2010 | 21:40
Πρώτη δημοσίευση: 01.08.2010 | 21:40

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος των Φρουρών της Επανάστασης προειδοποίησε την Ουάσινγκτον κατά πιθανής στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον του Ιράν, υπογραμμίζοντας ότι θα απειλούσε την ασφάλεια της περιοχής του Κόλπου.

"Αν οι ΗΠΑ κάνουν το λάθος (να επιτεθούν στο Ιράν), η ασφάλεια της περιοχής θα κινδυνεύσει (...). Η ασφάλεια στην περιοχή του Κόλπου αφορά όλο τον κόσμο ή κανέναν", δήλωσε ο στρατηγός Γιαντολάχ Τζαβανί, σύμφωνα με το πρακτορείο.

"Ο Κόλπος είναι μία στρατηγική περιοχή. Αν η ασφάλεια της περιοχής κινδυνεύσει, (οι ΗΠΑ) θα φύγουν (από τον Κόλπο) γιατί η απάντησή μας θα είναι αυστηρή", πρόσθεσε.

"Θα υπερασπιστούμε τη χώρα μας ενάντια σε οποιαδήποτε επιχείρηση από τις ΗΠΑ ή το Ισραήλ", επεσήμανε, υπογραμμίζοντας ότι το Ιράν "έχει αναπτύξει τις αμυντικές του δυνατότητες για να ενισχύσει τη δύναμη της πειθούς του".

Νωρίτερα σήμερα ο αρχηγός του μικτού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων ναύαρχος Μάικλ Μάλεν είχε διαβεβαιώσει ότι υπάρχει έτοιμο σχέδιο επίθεσης των ΗΠΑ κατά του Ιράν, αν η Τεχεράνη αποκτήσει πυρηνικό όπλο.   Διαδώστε αυτό το άρθρο