Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Αυξάνεται το ποσοστό των Σκωτσέζων που λένε “Yes” στην ανεξαρτησία

Αυξάνεται το ποσοστό των Σκωτσέζων που λένε “Yes” στην ανεξαρτησία

Στο 54% έχει ανέλθει το ποσοστό των Σκωτσέζων που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που διενεργήθηκε μόλις 5 ημέρες πριν από το δημοψήφισμα.

Προβάδισμα φαίνεται πως αποκτούν οι υπέρμαχοι της ανεξαρτησίας της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο έναντι των πολιτών που τάσσονται υπέρ της παραμονής της στη χώρα, κατέγραψε μια δημοσκόπηση που διενεργήθηκε, μόλις 5 ημέρες πριν το δημοψήφισμα, από την εταιρεία ICM και την οποία δημοσίευσε η εφημερίδα Sunday Times.

Το δημοψήφισμα είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Telegraph, ωστόσο δημοσιεύτηκε ως πρώτο θέμα στην πρώτη σελίδα της Sunday Times, πριν την επίσημη δημοσίευσή της, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Η δημοσκόπηση καταδεικνύει ότι το ποσοστό των πολιτών που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας έχει ανέλθει στο 54%, ενώ το ποσοστό όσων επιθυμούν την παραμονή της στη Μεγάλη Βρετανία βρίσκεται στο 46%.

Ωστόσο, το δείγμα το πολιτών που ερωτήθηκαν -705 άτομα- είναι μικρό, κάτι που σημαίνει ότι το περιθώριο λάθους είναι υψηλότερο σε σχέση με άλλες δημοσκοπήσεις.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε

Οριακές οι καταστάσεις στη Σκωτία – Τι δείχνουν νέες δημοσκοπήσεις

Μετά τη Σκωτία σειρά έχουν οι Καταλανοί στην Ισπανία

ΔΝΤ: Κίνδυνος για τις διεθνείς αγορές από την ανεξαρτητοποίηση της Σκωτίας

Κατά της ανεξαρτησίας της Σκωτίας ο Σταϊνμάγερ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε