Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Αυξάνονται δραματικά οι νεκροί στο Πακιστάν – Τα πρώτα κρούσματα χολέρας

Αυξάνονται δραματικά οι νεκροί στο Πακιστάν – Τα πρώτα κρούσματα χολέρας

Χαοτική η κατάσταση. Ξεπέρασαν τους 1.100 οι νεκροί απο τις πλημμύρες ενω εμφανίστηκαν και τα πρώτα κρούσματα χολέρας. Χιλιάδες είναι παγιδευμένοι.

Εικόνες αποκάλυψης στο Πακιστάν που τις τελευταίες ημέρες πλήττεται απο τις χειρότερες βροχοπτώσεις που έχουν καταγραφεί στην ιστορία της χώρας.

“Οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 1.100  σε διαφορετικές περιοχές της επαρχίας Χιμπέρ Πακτουνκούα και έχουν επηρεάσει περισσότερους από 1,5 εκατομμύριο κατοίκους”, ανακοίνωσε ο υπουργός Πληροφοριών της επαρχίας Μιάν Ιφτικάρ Χουσάιν.
Ο ίδιος υπογράμμισε πως υπάρχουν επιβεβαιωμένες πληροφορίες για κρούσματα χολέρας σε κάποιες περιοχές της κοιλάδας Σουάτ.

1.500 τουρίστες έχουν αποκλειστεί στις πολεις Κάλαμ και Μπερχάιν και ομάδες διάσωσης προσπαθούν να βοηθήσουν στην απομάκρυνσή τους.

Η Πεσαβάρ, πρωτεύουσα της περιοχής, με τρία εκατομμύρια κατοίκους, έχει αποκοπεί από τον υπόλοιπο κόσμο και τα μέσα επικοινωνίας υπολειτουργούν.

Η πακιστανική Μετεωρολογική Υπηρεσία έκανε λόγο για “άνευ προηγουμένου” βροχοπτώσεις, διευκρινίζοντας πως μέσα σε 36 ώρες έπεσαν περίπου 312 χιλιοστόμετρα νερού.

Διεθνής βοήθεια

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε το Σάββατο την αποδέσμευση 30 εκατομμυρίων ευρώ για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στο Πακιστάν ενω οι ΗΠΑ υποσχέθηκαν την παροχή βοήθειας ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά και την αποστολή ελικοτπέρων, πλοίων και υλικών διάσωσης.

Η Κίνα, που πλήττεται και εκείνη από πλημμύρες, ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει βοήθεια ύψους 10 εκατομμυρίων γουάν (1,5 εκατομμύριο δολάρια), σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο Νέα Κίνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Πάνω απο 870 νεκροί απο τις πλημμύρες στο Πακιστάν

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε