Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Αυξήθηκαν οι βουλγαρικές εξαγωγές τον Ιανουάριο

Αυξήθηκαν οι βουλγαρικές εξαγωγές τον Ιανουάριο

Αύξηση 23,9% σημείωσε η αξία των βουλγαρικών εξαγωγών τον Ιανουάριο του 2013, σε ετήσια βάση, και διαμορφώθηκε στο ποσό των 3,5 δισ. λέβα δηλαδή περίπου 1,7 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις που ανακοινώθηκαν από το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής της Βουλγαρίας (NSI), τον Ιανουάριο, η αξία των εισαγωγών (σε ετήσια βάση) κατέγραψε άνοδο 6,4% και διαμορφώθηκε στο ποσό των 3,7 δισ.λέβα (περίπου 1,8 δισ.ευρώ).

Οι βουλγαρικές εξαγωγές σε τρίτες χώρες (μη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης) σημείωσαν άνοδο 34,8% τον Ιανουάριο του 2013, έναντι του Ιανουαρίου 2012 και η αξία τους ανήλθε σε 1,5 δισ. λέβα (περίπου 750 εκ.ευρώ). Βασικοί εξαγωγικοί προορισμοί ήταν η Τουρκία, η Κίνα, η Ρωσία, η Ουκρανία, η Σερβία και οι ΗΠΑ, που απορρόφησαν το 48% του συνόλου των βουλγαρικών εξαγωγών προς τρίτες χώρες.

Οι εισαγωγές από τρίτες χώρες σημείωσαν αύξηση 21,2% και η αξία τους ήταν 1,7 δισ. λέβα (περίπου 770 εκ.ευρώ), και στις πρώτες θέσεις των χωρών με τις μεγαλύτερες εισαγωγές στη Βουλγαρία κατατάσσονται η Ρωσία, η Τουρκία, η Κίνα και η Ουκρανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Βουλγαρία: Στις 13/3 η συγκρότηση υπηρεσιακής κυβέρνησης

 

Απήγαγαν την κόρη του «βασιλιά της κοκαΐνης»

 

Κάνουν έρανο για να πληρώσουν το λογαριασμό ρεύματος της εκκλησίας

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε