Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΜΠΑΜΑ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Λίγα Σύννεφα 10 Αθήνα Αναλυτικά

Αυξήθηκαν οι βουλγαρικές εξαγωγές τον Ιανουάριο

Αυξήθηκαν οι βουλγαρικές εξαγωγές τον Ιανουάριο
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 12.03.2013 | 15:54

Αύξηση 23,9% σημείωσε η αξία των βουλγαρικών εξαγωγών τον Ιανουάριο του 2013, σε ετήσια βάση, και διαμορφώθηκε στο ποσό των 3,5 δισ. λέβα δηλαδή περίπου 1,7 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις που ανακοινώθηκαν από το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής της Βουλγαρίας (NSI), τον Ιανουάριο, η αξία των εισαγωγών (σε ετήσια βάση) κατέγραψε άνοδο 6,4% και διαμορφώθηκε στο ποσό των 3,7 δισ.λέβα (περίπου 1,8 δισ.ευρώ).

Οι βουλγαρικές εξαγωγές σε τρίτες χώρες (μη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης) σημείωσαν άνοδο 34,8% τον Ιανουάριο του 2013, έναντι του Ιανουαρίου 2012 και η αξία τους ανήλθε σε 1,5 δισ. λέβα (περίπου 750 εκ.ευρώ). Βασικοί εξαγωγικοί προορισμοί ήταν η Τουρκία, η Κίνα, η Ρωσία, η Ουκρανία, η Σερβία και οι ΗΠΑ, που απορρόφησαν το 48% του συνόλου των βουλγαρικών εξαγωγών προς τρίτες χώρες.

Οι εισαγωγές από τρίτες χώρες σημείωσαν αύξηση 21,2% και η αξία τους ήταν 1,7 δισ. λέβα (περίπου 770 εκ.ευρώ), και στις πρώτες θέσεις των χωρών με τις μεγαλύτερες εισαγωγές στη Βουλγαρία κατατάσσονται η Ρωσία, η Τουρκία, η Κίνα και η Ουκρανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Βουλγαρία: Στις 13/3 η συγκρότηση υπηρεσιακής κυβέρνησης

 

Απήγαγαν την κόρη του «βασιλιά της κοκαΐνης»

 

Κάνουν έρανο για να πληρώσουν το λογαριασμό ρεύματος της εκκλησίας

    Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook