Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΚΑΙΡΟΣ Συννεφιά 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Αυξήθηκε η δημοφιλία του Ομπάμα ανάμεσα στους αμερικανούς

Αυξήθηκε η δημοφιλία του Ομπάμα ανάμεσα στους αμερικανούς
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 26.05.2010 | 16:55
Πρώτη δημοσίευση: 26.05.2010 | 16:55

Η έρευνα του πανεπιστημίου Κουινίπιακ όμως δίνει στον Λευκό Οίκο και τους Δημοκρατικούς και άλλους λόγους να ελπίζουν.

Για πρώτη φορά φέτος οι Αμερικανοί που υποστηρίζουν την πολιτική του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα είναι περισσότεροι από εκείνους που την αποδοκιμάζουν, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα, που δείχνει όμως ότι η κοινή γνώμη αμφισβητεί την ικανότητα του προέδρου να δώσει τέλος στην κρίση. 

Περίπου το 48% των Αμερικανών συμφωνούν με την πολιτική του Ομπάμα, σε σχέση με το 43% που διαφωνεί, σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγε το πανεπιστήμιο του Κουινίπιακ σε 1.914 Αμερικανούς από τις 19 έως τις 24 Μαΐου. Σύμφωνα με μία προηγούμενη έρευνα του ίδιου πανεπιστημίου που είχε γίνει τον Μάρτιο το 45% των Αμερικανών υποστήριζαν την πολιτική του Ομπάμα, ενώ το 46% την αποδοκίμαζαν. 

Στην έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικανών (74%) πιστεύει ότι η οικονομική κρίση δεν έχει περάσει. Μόνο το 21% έχει αντίθετη άποψη. Οι μισοί από τους ερωτηθέντες (50%) συμφωνούν με την οικονομική πολιτική του Ομπάμα, έναντι του 44% που διαφωνούν. 

Το όριο του 50% αποτελεί παραδοσιακά το ψυχολογικό όριο πάνω από το οποίο οι αμερικανοί πρόεδροι πρέπει να διατηρούν τη δημοφιλία τους προκειμένου να μπορούν να ελπίζουν στην υποστήριξη της πολιτικής τους από το Κογκρέσο. 

 Περίπου το 42% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν ένα Δημοκρατικό υποψήφιο στις εκλογές για τη Βουλή των Αντιπροσώπων που θα γίνουν το Νοέμβριο, σε αντίθεση με το 36% που σκοπεύουν να ψηφίσουν υπέρ ενός ρεπουμπλικάνου.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο