Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Αυξήθηκε η δημοτικότητα Ομπάμα αλλά και πάλι θα… έχανε τις εκλογές

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Ένα χρόνο πριν από τις προεδρικές εκλογές, ο Μπαράκ Ομπάμα βλέπει τη δημοτικότητα του να αυξάνεται ελαφρώς, αλλά αν αντίπαλός του είναι ο Ρεπουμπλικάνος Μιτ Ρομνεϊ, η επανεκλογή του είναι δύσκολη.

Το 49% των Αμερικανών, δηλαδή 2% περισσότεροι σε σχέση με τον Οκτώβριο, επιδοκιμάζουν την πολιτική του Ομπάμα σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters.

Αν και ακόμη χαμηλό, το ποσοστό των Αμερικανών που πιστεύουν ότι η χώρα είναι στο σωστό δρόμο έχει επίσης αυξηθεί στο 25% από το 21% που ήταν τον προηγούμενο μήνα. Αντίθετα το ποσοστό που πιστεύει ότι οδεύει σε λάθος δρόμο μειώθηκε στο 70% από το 74%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Αν όμως οι εκλογές γινόταν τώρα και όχι σε ένα χρόνο και αντίπαλος του Ομπάμα ήταν ο Ρεπουμπλικάνος Μιτ Ρόμνεϊ, ο Αμερικανός πρόεδρος θα έχανε. Ο πρώην κυβερνήτης της Μασσαχουσέτης θα έπαιρνε ποσοστό 44% και ο Ομπάμα 43%.

Είναι η πρώτη δημοσκόπηση του Reuters που δείχνει τον Ρόμνεϊ μπροστά από τον Ομπάμα, αν και αυτό το μικρό προβάδισμα είναι μέσα στα όρια του δημοσκοπικού λάθους. Τον Σεπτέμβριο ο Ομπάμα ήταν 6 μονάδες μπροστά από τον Ρόμνεϊ.

Πάντως ο Αμερικανός πρόεδρος είναι σταθερά μπροστά από τους δύο άλλους Ρεπουμπλικάνους που επιδιώκουν να κερδίσουν το χρίσμα του κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2012, τον επιχειρηματία Χέρμαν Κέιν και τον κυβερνήτη του Τέξας Ρικ Πέρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλα για την επανεκλογή! Ο Μπαράκ Ομπάμα τώρα και στο… Tumblr

«Χαστούκι» της Γερουσίας στον Ομπάμα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε