Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Αύριο, η Αφροδίτη θα μας… κρύψει τον Ήλιο!

Αύριο, η Αφροδίτη θα μας… κρύψει τον Ήλιο!

Για έξι ώρες και 40 λεπτά, η Αφροδίτη θα μπει ανάμεσα στον Ήλιο και τη Γη. Πρόκειται για σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο, που θα είναι ορατό μόνο με αστρονομικά τηλεσκόπια.

Στη διάρκεια αυτής της σπάνιας διέλευσής της, η Αφροδίτη μοιάζει με μια σκοτεινή κουκκίδα (. . .) πάνω στην ηλιακή επιφάνεια, είπε στο Reuters αστρονόμος που συνεργάζεται με το διαστημικό Κέντρο Κανάβεραλ.

Το σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο θα αρχίσει να εξελίσσεται από τις 01:09 της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας). Θα διαρκέσει επί έξι ώρες και 40 λεπτά.
Θα είναι ορατό από πολλές Ηπείρους (Βόρεια Ευρώπη, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Βόρεια Αμερική, Ανταρκτική) στην πληρότητά του, ή εν μέρει.

Θα είναι αυτό που λέμε… μια φορά στα 100 χρόνια, αφού το φαινόμενο θα επαναληφθεί ύστερα από έναν ολόκληρο αιώνα, το 2117.

Όποιος θελήσει να το δει, θα πρέπει να έχει τηλεσκόπιο με φίλτρα για την ηλιακή ακτινοβολία.

Χάρη σε αυτά, θα γίνουν πολύτιμες παρατηρήσεις και μελέτες για την ατμόσφαιρα του πλανήτη Αφροδίτη, η οποία είναι 100% πυκνότερη της γήινης και διακρίνεται για τις συχνές όξινες βροχές. Χάρη στη σπάνια διέλευση, θα επαναπροσδιοριστεί καλύτερα η απόσταση του Ηλίου απ τον πλανήτη μας και άλλους στο ηλιακό μας σύστημα, δηλώνουν επιστήμονες στο διαστημικό Κέντρο Κανάβεραλ.

Οι επιστήμονες μελετούν ήδη τις εναλλαγές στην ατμόσφαιρα της Αφροδίτης, προσπαθώντας να αντιληφθούν, πώς ακριβώς συντελούνται οι αλλαγές στη γήινη.
Η ατμόσφαιρα της Αφροδίτης είναι 100 φορές πιο πυκνή από αυτή της Γης, με βασικό συστατικό το διοξείδιο του άνθρακα και σύννεφα θειικού οξέως που συντείνουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου και ανεβάζει τη θερμοκρασία της επιφάνειάς της στους 482 βαθμούς Κελσίου.

Εάν ένα ανθρώπινο ον μεταφερόταν σε αυτό το περιβάλλον-κόλαση “πολύ γρήγορα θα ένιωθε να διαλύεται, ασφυξία, πλήρη αφυδάτωση, να πιάνει φωτιά”, εξήγησαν οι ίδιοι επιστήμονες.

Οι αστρονόμοι της. . . πολυθρόνας μπορούν να δουν μιας συλλογή φωτογραφικού υλικού της NASA για το φαινόμενο στον ιστότοπο http://venustransit.nasa.gov/transitofvenus/.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε