Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Αυστραλία: Τεράστια πυρκαγιά σε χώρο χημικής βιομηχανίας (Βιντεο)

Μια τεράστια πυρκαγιά, προκάλεσε την απομάκρυνση των κατοίκων και το κλείσιμο των σχολείων, όμως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν θύματα.

Οι κάτοικοι ξύπνησαν από μια σειρά εκρήξεων και είδαν πύρινες σφαίρες να ανεβαίνουν εκαντοντάδες μέτρα στον ουρανό, σύμφωνα με μαρτυρίες που συγκέντρωσαν δημοσιογράφοι.
 
“Ξύπνησα επειδή το σπίτι έτρεμε”, αφηγήθηκε η Λούσι Μπράουν στους “Τάιμς της Καμπέρας”. “Στην αρχή πίστεψα ότι ήταν σεισμός. Μετά σκέφτηκα πως μας βομβαρδίζουν”.
 
Περίπου 100 άνθρωποι που κατοικούν κοντά στο βιομηχανικό χώρο απομακρύνθκαν, ενώ αυτοί που κατοικούν σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων απ’ αυτόν κληθηκαν να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους με κλειστά τα παράθυρα. Δρόμοι έκλεισαν, καθώς και τα σχολεία στην περιοχή.
 
Ο μαύρος καπνός που αναδύεται από την πυρκαγιά μπορεί να περιέχει φωσγένιο, ένα τοξικό αέριο που προκαλεί ερεθισμούς στο δέρμα και τα μάτια και ναυτία, ανακοίνωσε η υπηρεσία πρώτων βοηθειών.
 
Όμως σύμφωνα με τον Μαρκ Κροσγουέλερ της υπηρεσίας αυτής, τα αποτελέσματα από τον έλεγχο της ποιότητας του αέρα είναι ενθαρρυντικά.
 
Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε