Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Αυστραλοί προς Ιάπωνες: Σταματήστε την φαλαινοθηρία

Αυστραλοί προς Ιάπωνες: Σταματήστε την φαλαινοθηρία

 Η Ιαπωνία πρέπει να σταματήσει τη φαλαινοθηρία, διαφορετικά κινδυνεύει να προσαχθεί

ενώπιον της διεθνούς δικαιοσύνης, προειδοποίησε σήμερα ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Κέβιν Ραντ, παραμονή της επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει στη χώρα του ο ιάπωνας υπουργός Εξωτερικών Κατσούγια Οκάντα.

  Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Channel 7, o Κέβιν Ραντ διαβεβαίωσε ότι η Καμπέρα θα διαπραγματευθεί με τους Ιάπωνες για την επίλυση των διαφορών, πρόσθεσε όμως ότι, αν δεν επιτευχθεί συμφωνία δια της διπλωματικής οδού θα προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Ο Οκάντα, σε συνέντευξη Τύπου στο Τόκιο υποστήριξε ότι η φαλαινοθηρία στην Ιαπωνία “γίνεται για επιστημονικούς σκοπούς, είναι νόμιμη και πραγματοποιείται σε διεθνή ύδατα, βάσει διεθνούς συνθήκης”.

  Η Ιαπωνία συνεχίζει το κυνήγι της φάλαινας στο όνομα της “επιστημονικής έρευνας”, μία πρακτική που γίνεται ανεκτή από τη Διεθνή Επιτροπή Φαλαινοθηρίας, η οποία απαγορεύει τη δραστηριότητα αυτή για εμπορικούς σκοπούς. Το κρέας των φαλαινών καταλήγει πάντως στα πιάτα των Γιαπωνέζων.

   Η φαλαινοθηρία προκαλεί έντονες αντιδράσεις των οικολογικών οργανώσεων και ιδαίτερα της οργάνωσης Sea Sepherd (Βοσκός της Θάλασσας) οι οποίοι προσπαθούν να παρεμποδίσουν το κυνήγι με δικά τους σκάφη που παρεμβάλλονται στα ιαπωνικά φαλαινοθηρικά, με αποτέλεσμα να έχουν διασώσει εκατοντάδες κυνηγημένα κήτη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε