Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Αυτή είναι η πιο ακριβή πόλη για τους μετανάστες

Αυτή είναι η πιο ακριβή πόλη για τους μετανάστες

Τόκιο, πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, «παράδεισος» της τεχνολογίας και «κόλαση» για τους μετανάστες!

Η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας είναι η ακριβότερη πόλη στον κόσμο για τους μετανάστες, εκθρονίζοντας τη Λουάντα στην Ανγκόλα σύμφωνα με μελέτη του βρετανικού ινστιτούτου Mercer.

Οι περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις παρουσιάζουν υποχώρηση στη σχετική κατάταξη, εξαιτίας της κρίσης και της αποδυνάμωσης του ευρώ,

Όπως πέρυσι, το Καράτσι στο Πακιστάν παραμένει η λιγότερο ακριβή πόλη από τις 214 που εξετάστηκαν στην έρευνα με το κόστος ζωής να είναι τρεις φορές χαμηλότερο σε σχέση με το Τόκιο, αναφέρει η μελέτη που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Η Λουάντα στην Ανγκόλα χάνει την πρωτιά της και ακολουθεί η Οσάκα, στην τρίτη θέση, η οποία εντάσσεται στις πέντε πρώτες μετά τη Μόσχα (4η θέση) και τη Γενεύη (5η).

Η έρευνα λαμβάνει ως αναφορά την πόλη της Νέας Υόρκης και βασίζεται στο κόστος μεταφοράς, τροφής, ρουχισμού, ελεύθερου χρόνου, οικιακών συσκευών και κατοικίας, “συχνά τη μεγαλύτερη δαπάνη για τους εκπατριζόμενους”, διευκρινίζει το κείμενο.

Η έκθεση υπολογίζει τις νομισματικές αποκλίσεις που καθορίζονται σε σχέση με το αμερικανικό δολάριο, ενώ στόχος της είναι και να βοηθήσει κυβερνήσεις και πολυεθνικές επιχειρήσεις να υπολογίσουν το ύψος των δαπανών εκπατρισμού για τους μισθωτούς τους που μετακινούνται ανά τον κόσμο.

Η μελέτη διαπιστώνει ότι “οι περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις υποχωρούν σε θέση στην κατάταξη. Αυτό οφείλεται κυρίως στην οικονομική αστάθεια στην Ευρώπη, η οποία οδήγησε στην υποτίμηση των τοπικών νομισμάτων έναντι του αμερικανικού δολαρίου”, σχολιάζει η Ναταλί Κονσταντίν-Μέτραλ, ανώτερη αναλύτρια στο Mercer και συντονίστρια της έρευνας.

Η κατάταξη περιλαμβάνει τη Σιγκαπούρη και τη Ζυρίχη στην 6η θέση, σε αύξηση αντίστοιχα κατά δύο και μια θέσεις σε σχέση με πέρυσι. Η πόλη Τζαμένα στο Τσαντ χάνει πέντε θέσεις και βρίσκεται στην 8η, ενώ το Χονγκ Κονγκ διατηρείται στην 9η θέση.
Στη Γαλλία, το Παρίσι συνεχίζει την πτώση του κατά εκ νέου 10 θέσεις για να βρεθεί στην 37η θέση. Η Λιόν παραμένει εκτός των 100 πρώτων πόλεων, αλλά από την 120η καταλαμβάνει σήμερα την 112η θέση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τουριστικός χαμός για την αυστριακή πόλη Fucking

Πουλήθηκε η μικρότερη πόλη των ΗΠΑ για 900.000 δολάρια

Η καλύτερη πόλη του κόσμου

Η…μεγαλύτερη πόλη – μινιατούρα του κόσμου! – video

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε