Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Αυτό είναι το video της δολοφονίας Αφροαμερικανού που έβαλε “φωτιά” στις ΗΠΑ

Φωτογραφία twitter
Φωτογραφία twitter

Δυο video από τη στιγμή της δολοφονίας του Κιθ Λαμόντ Σκοτ έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία της Σάρλοτ στις ΗΠΑ. Μόνο που σε κανένα από τα δυο (ένα από κάμερα μέσα στο περιπολικό και ένα από κάμερα ενσωματωμένη στη στολή αστυνομικού) δεν δίνει απαντήσεις για το τί ακριβώς συνέβη.

Ο θάνατος του Αφροαμερικανού άνδρα μπροστά στα μάτια της γυναίκας του ήταν η νέα σπίθα που έβαλε φωτιά στις ΗΠΑ. Για μέρες η Σάρλοτ παραδόθηκε στα επεισόδια και τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για το θάνατο ενός μαύρου από αστυνομικά πυρά. Η αστυνομία επιμένει ότι το θύμα οπλοφορούσε και αρνήθηκε να πετάξει το πιστόλι του και ότι είχε στην κατοχή του ναρκωτικά και συγκεκριμένα μαριχουάνα.

Μόνο που σε κανένα από τα video δεν φαίνεται τίποτα απ’ όλα αυτά. Δεν φαίνεται καν η στιγμή των πυροβολισμών. Μόνο ακούγονται τέσσερις από αυτούς. Από την ημέρα της δολοφονίας (20 Σεπτεμβρίου) πολλοί ήταν εκείνοι που ζητούσαν από την αστυνομία να δώσει στη δημοσιότητα τα video. Το έκανε την Κυριακή (ξημερώματα Ελλάδας) και αφού η γυναίκα του θύματος είχε δημοσιοποιήσει τη δραματική στιγμή του θανάτου του άνδρα της.

Ο Κιθ Λεμόντ Σκοτ - Φωτογραφία Reuters

Το υλικό από την κάμερα που είναι τοποθετημένη μέσα σε ένα από τα περιπολικά που φτάνουν στο σημείο δείχνει δυο αστυνομικούς να έχουν προτεταμένα τα όπλα τους προς το σημείο όπου βρίσκεται ο Σκοτ. Ο άνδρας βρίσκεται μέσα στο αυτοκίνητό του, με τα παράθυρα κλειστά. Όταν βγαίνει έξω, αρχίζει να πισωπατά και τότε ακούγονται τέσσερις πυροβολισμοί. Ακούγονται επίσης οι φωνές της γυναίκας του. Δεν είναι σαφές αν κρατάει όπλο το θύμα.

 

Από άλλη γωνία, κάμερα που είναι ενσωματωμένη στη στολή ενός από τους αστυνομικούς (body cam) δείχνει έναν αστυνομικό να σημαδεύει τον Σκοτ και άλλον έναν να πλησιάζει με το όπλο του προτεταμένο. Όταν τελικά στα πλάνα εμφανίζεται το θύμα, έχει ήδη πέσει στο έδαφος.

Εκτός από τα video, η αστυνομία της Σάρλοτ έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφίες από το όπλο που φέρεται να είχε μαζί του ο Σκοτ αλλά και ένα τσιγάρο μαριχουάνας που φέρεται να είχε μαζί του. Η σύζυγός του επιμένει πως ο άνδρας της δεν είναι όπλο και το μοναδικό πράγμα που κρατούσε στα χέρια του ήταν ένα βιβλίο!

Σε συνέντευξη Τύπου, ο αρχηγός της αστυνομίας της Σάρλοτ υποστήριξε ότι ο 43χρονος Σκοτ είχε πάνω του ποσότητα μαριχουάνας και είχε διαπράξει ακόμη ένα έγκλημα, χωρίς όμως να αποκαλύψει ποιο ήταν αυτό. Είπε επίσης ότι οι αστυνομικοί που ήρθαν αντιμέτωποι με τον άτυχο άνδρα, έκαναν περιπολία όταν είδαν στο αυτοκίνητο του θύματος τη μαριχουάνα και στη συνέχεια και το όπλο.

Πηγή: BBC, Associated Press

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε