Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Αυτό ήταν debate! Απολαυστικοί Τραμπ – Χίλαρι σε φιλανθρωπικό δείπνο [pics, vid]

Αυτό ήταν debate! Απολαυστικοί Τραμπ – Χίλαρι σε φιλανθρωπικό δείπνο [pics, vid]

Μακάρι στα τρία debate των προεδρικών εκλογών να έβγαζαν έστω λίγο από το χιούμορ που απέδειξαν ότι έχουν. Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ άφησαν λίγο στην άκρη τις προσβολές και την πολιτική και κάθισαν (σχεδόν) δίπλα δίπλα σε φιλανθρωπικό δείπνο, αποδεικνύοντας πως αν θέλουν, μπορεί να είναι κόσμιοι ο ένας με τον άλλο. Βέβαια, ο Τραμπ δεν απέφυγε κάποια σχόλια που προκάλεσαν αποδοκιμασίες προς το πρόσωπό του.

Λίγες ώρες μετά το τρίτο και τελευταίο debate της προεκλογικής εκστρατείας, η υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον και ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ φόρεσαν τα… καλά τους και παραβρέθηκαν σε δείπνο του ιδρύματος Alfred E. Smith, του πρώην κυβερνήτη της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για ετήσια φιλανθρωπική εκδήλωση με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για τα παιδιά που έχουν ανάγκη. Και ήταν μια (ακόμα) πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους δυο προεδρικούς υποψηφίους να κάνουν ένα διάλειμμα από την ένταση και τις επιθέσεις του προεκλογικού αγώνα.

Φυσικά και οι δυο κλήθηκαν να μιλήσουν και οι ομιλίες τους ήταν γεμάτες… μπηχτές, αλλά αστείες μπηχτές και αυτοσαρκασμό. Ήταν πραγματικά απολαυστικοί και δεν θύμισαν σε τίποτα τους δυο ανθρώπους που “τρώνε τις σάρκες” τους εδώ και μήνες στη μάχη για το Λευκό Οίκο. Ο Τραμπ και η Κλίντον κάθισαν σχεδόν δίπλα-δίπλα στο δείπνο. Τους… χώρισε μόνο ο καρδινάλιος Τίμοθι Ντόλαν, Αρχιεπίσκοπος της Νέας Υόρκης. Και αντίθετα από το τελευταίο debate, το τέλος αντάλλαξαν και χειραψία.

«Λίγο πριν ανέβω στο βήμα, η Χίλαρι έπεσε κατά λάθος πάνω μου και πολύ κόσμια μου είπε “δώσε μου χάρη” (pardon me η φράση που χρησιμοποίησε). Και της απάντησα: “άσε με να το δώ όταν εκλεγώ”» είπε ο Ντόναλντ Τραμπ κάνοντας τους πάντες και κυρίως την αντίπαλό του να ξεσπάσουν σε γέλια. Και συνέχισε: «Αυτή είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που η Χίλαρι παρακάθεται και δίνει ομιλία μπροστά σε επικεφαλής μεγάλων επιχειρήσεων και δεν πληρώνεται γι’ αυτό!». Ξανά γέλια…

«Ο πρόεδρος μου είπε πρόσφατα να σταματήσω να κλαψουρίζω. Αλλά πρέπει να πω ότι τα media είναι πιο προκατειλημμένα φέτος από ποτέ άλλοτε. Θέλετε την απόδειξη; Κάνει η Μισέλ Ομπάμα μια ομιλία και όλοι τη λατρεύουν. Είναι φανταστική. Νομίζουν ότι είναι υπέροχη. Δίνει η γυναίκα μου Μελάνια, δίνει ακριβώς την ίδια ομιλία (σ.σ. πριν μήνες η Μελάνια Τραμπ είχε κατηγορηθεί πως πήρε ομιλία της Μισέλ Ομπάμα και την εκφώνησε ως… δική της), και ο κόσμος της επιτίθεται. Και δεν το καταλαβαίνω!», συνέχισε ο Τραμπ εν μέσω… αποθέωσης, γέλιων και χειροκροτημάτων για τον (αυτο)σαρκασμό του! Και στη συνέχεια ζήτησε από τη σύζυγό του να σηκωθεί όρθια για να τη χειροκροτήσουν. «Θα έχω πρόβλημα όταν γυρίσω σπίτι, δεν ήξερε τίποτα γι’ αυτό»…

Ακολούθως, ήρθε στο ίδιο πνεύμα η ομιλία της Χίλαρι Κλίντον. «Είναι τόσο ξεχωριστό αυτό το γεγονός που έκανα ένα διάλειμμα από το αυστηρό πρόγραμμα ύπνου μου» είπε η υποψήφια των Δημοκρατικών, αυτοσαρκαζόμενη για τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε τον Σεπτέμβριο και εξαιτίας των οποίων χρειάστηκε να σταματήσει για μερικές μέρες ξεκούρασης την προεκλογική της εκστρατεία.

«Και όπως ήδη ακούσατε, είναι ένα “κέρασμα” για όλους εσάς (το ότι ήταν εκεί) γιατί συνήθως χρεώνω πολλά για ομιλίες σαν αυτή». Απευθυνόμενη στον αντίπαλό της για την προεδρία των ΗΠΑ, η Χίλαρι είπε: «Ντόναλντ, αν δεν σου αρέσουν αυτά ου λέω καμιά φορά, νιώσε ελεύθερος να σηκωθείς και να φωνάξεις “λάθος” ενώ μιλάω». Ήταν… μπηχτή για τη συμπεριφορά του Τραμπ στα debate. Πολλές φορές άλλωστε ενώ εκείνη μιλούσε, ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος πεταγόταν και έλεγε «λάθος».

«Αν το σκεφτείτε, είναι εκπληκτικό το ότι είμαι εδώ μετά τον Ντόναλντ. Δεν περίμενα ότι θα ήταν εντάξει με μια ειρηνική μετάβαση εξουσίας» είπε η Κλίντον, “ραπίζοντας” τον Τραμπ για την απάντηση στο τελευταίο debate πως δεν έχει αποφασίσει αν θα αποδεχτεί το αποτέλεσμα των εκλογών της 8ης Νοεμβρίου.

«Έχω ακούσει τον Ντόναλντ επί τρία debate. Και λέει πως δεν έχω αντοχή! Αυτό (τα τρία debate) είναι 4:30 ώρες. Έχω σταθεί δίπλα στον Ντόναλντ Τραμπ περισσότερο από οποιοδήποτε επικεφαλής της εκστρατείας του (σ.σ. έχει αλλάξει… πολλούς η αλήθεια είναι). Οπότε απόψε ας ενστερνιστούμε το πνεύμα της βραδιάς, ας θυμηθούμε τι μας ενώνει και ας “ξεσκίσουμε” απλά τον Τεντ Κρουζ (σ.σ. Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής και αντίπαλος του Τραμπ για το χρίσμα του κόμματος).

«Ένα ειδικό “γειά σας” σε όλους εδώ που με ξέρουν και με αγαπούν εδώ και πολύ καιρό. Οι πολιτικοί με έβαλαν στα σπίτια τους, με γνώρισαν στα παιδιά τους, έγινε ο καλύτερος φίλος τους σε καλύτερες περιστάσεις, ζήτησαν την υποστήριξή μου, πάντα ήθελαν τα λεφτά μου αλλά όταν είπε ότι θα κατέβω για πρόεδρος με τους Ρεπουπλικάνους, αποφάσισαν πως πάντα ήμουν ένα κακό, σάπιο, αηδιαστικό σκάνδαλο και με ξέχασαν τελείως», ξεκίνησε την ομιλία του ο Τραμπ. Και συνέχισε με αυτοσαρκασμό: «Κάποιοι πίστευαν πως αυτό θα ήταν δύσκολο για μένα. Αλλά η αλήθεια είμαι πως είμαι ένα πολύ ταπεινό άτομο. Κάποιοι μάλιστα που λένε ότι η ταπεινότητα είναι το σημαντικότερο χαρακτηριστικό μου. Περισσότερο και από την ψυχραιμία μου!».

«Με τον καρδινάλιο μοιραζόμαστε πολλά. Κυρίως ωραία ακίνητα στην 5η Λεωφόρο. Η διαφορά είναι πως εγώ τα έχτισα με τα όμορφα σχηματισμένα χέρια μου κι εκείνος με τα χέρια του Θεού. Και κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με το Θεό» είπε και σε άλλο σημείο της ομιλίας του τόνισε πως «ξέρω ότι στην Αρχιεπισκοπή έχετε ένα μέρος στην καρδιά σας για κάποιον που ξεκίνησε ως ξυλουργός δίπλα στον πατέρα του… Έτσι ξεκίνησα».

«Είναι ωραίο να είμαι εδώ, με χιλιάδες ανθρώπους ή όπως το αποκαλώ “ένα μικρό δείπνο με φίλους” ή όπως το λέει η Χίλαρι “το μεγαλύτερο πλήθος της (σ.σ. μπηχτή για τις συγκεντρώσεις της Κλίντον)», είπε ο Τραμπ. Χαρακτήρισε… “εξομολόγηση” την ανάκριση της Χίλαρι από το FBI για το θέμα των e-mail το Σαββατοκύριακο της 4ης Ιουλίου. «Η Χίλαρι είναι τόσο διεφθαρμένη που την έδιωξαν από την επιτροπή για το σκάνδαλο του Γουότεργκέιτι», είπε κι εκεί ακούστηκαν κάποιες αποδοκιμαστίες. Η Κλίντον πάντως, είχε ένα χαμόγελο (έστω και παγωμένο) στα χείλη της.

«Δεν ήμουν σίγουρος αν η Χίλαρι θα ήταν εδώ απόψε. Γιατί δεν της στείλατε την πρόσκληση μέσω e-mail ή της στείλατε και το ανακάλυψε από τα Wikileaks» είπε και αποδοκιμάστηκε ξανά όταν αναφέρθηκε στο γεγονός πως απ’ όσα αποκαλύπτουν τα Wikileaks η Κλίντον έχει διαφορετικές πολιτικές δημόσια και… ιδιωτικά. «Δεν ξέρω αν είναι θυμωμένοι μαζί μου ή μαζί σου Χίλαρι» της είπε. Η Χίλαρι πάντως συνέχισε να χαμογελά.

Και νέες αποδοκιμασίες όταν είπε πως «είναι εδώ απόψε, δημόσια, προσποιούμενη πως δεν μισεί τους καθολικούς» και συνέχισε λέγοντας πως η Κλίντον δεν γελάει όσο οι υπόλοιποι με τα αστεία γιατί η Ντόνα Μπραζίλ (σ.σ. συγγραφέας και βραβευμένη με Emmy δημοσιογράφος που ήταν πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών στο Συνέδριο του Ιουλίου όπου η Κλίντον πήρε το χρίσμα για την προεδρία) της τα είχε δώσει από πριν!

ΟΛΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΡΑΜΠ

«Είναι πάντα ωραία να γυρίζω στη Νέα Υόρκη, μια πόλη που λατρεύω και πιστεύω πως ενσωματώνει το πνεύμα της Αμερικής. Ο κόσμος κοιτάζει το Άγαλμα της Ελευθερίας και βλέπει ένα περήφανο σύμβολο της Ιστορίας μας ως ένα Έθνος μεταναστών, ένα φάρο ελπίδας για όλο τον κόσμο. Ο Ντόναλντ βλέπει το Άγαλμα της Ελευθερίας και βλέπει ένα 4άρι. Μπορεί ένα 5αρι αν χάσει τον πυρσό και τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας και αλλάξει τα μαλλιά της (σ.σ. μπηχτή για το πως “βαθμολογεί” ο Τραμπ τις γυναίκες με βάση το πόσο ελκυστικές τις θεωρεί). Αν το σκεφτείτε, ξέρετε ποιος αριθμός θα ήταν καλός για μια γυναίκα; Το 45.. (μπηχτή για τον Τραμπ για σχόλιο που είχε κάνει σε ραδιοφωνική συνέντευξή του το 2002, υποστηρίζοντας ότι οι γυναίκες γίνονται λιγότερο ελκυστικές μετά τα 35 αλλά και γιατί όποιος εκλεγεί θα γίνει ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ)».

Η Κλίντον δεν απέφυγε και τον αυτοσαρκασμό. «Καταλαβαίνω πως δεν είμαι γνωστή για το χιούμορ μου. Ο κόσμος λέει ότι είμαι βαρετή σε σχέση με τον Ντόναλντ. Αλλά δεν είμαι καθόλου βαρετή. Για την ακρίβεια είμαι η “ψυχή” σε κάθε πάρτι που έχω πάει. Και έχω πάει σε τρία!». Αστειεύτηκε επίσης για ένα σαρδάμ του Τραμπ, λέγοντας πως «είναι δύσκολο όταν μεταφράζεις από τα ρωσικά (κι άλλη μπηχτή για την… αγάπη του αντιπάλου της για τον Βλαντιμίρ Πούτιν)».

«Όποιος κι αν κερδίσει τις εκλογές, το αποτέλεσμα θα είναι ιστορικό. Ή θα έχουμε την πρώτη γυναίκα πρόεδρο ή έναν πρόεδρο που ξεκίνησε πόλεμο μέσω twitter με τη Cher. Και αν βγει ο Ντόναλντ θα είναι άβολο στην ετήσια φωτογραφία όλων των προέδρων. Και όχι μόνο με τον Μπιλ. Πως θα περάσει ο Μπαράκ την απαγόρευση για τους μουσουλμάνους;

ΟΛΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΚΛΙΝΤΟΝ

Η εκδήλωση συγκέντρωσε ποσό 6 εκατομμυρίων δολαρίων το οποίο θα διατεθεί για φιλανθρωπίες της Καθολικής Εκκλησίας που υποστηρίζουν παιδιά.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε