Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Αυτοί είναι οι Τούρκοι. Σκότωσαν 35 χωρικούς και απλά εξέφρασαν την…θλίψη τους!

35 αθώοι χωρικοί έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον ένας τραυματίστηκε από επιδρομές τουρκικών αεροσκαφών σε περιοχή κοντά στα σύνορα με το Ιράκ. Τώρα το κυβερνών τουρκικό κόμμα απλά εκφράζει την θλίψη του.

Όλα δείχνουν πως πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου γκάφα των τουρκικών F-16! Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν φιλοκουρδικά μέσα ενημέρωσης και Κούρδοι αιρετοί αξιωματούχοι, θεωρώντας πως ο τουρκικός στρατός μπέρδεψε λαθρέμπορους με Κούρδους αυτονομιστές.

«35 άτομα σκοτώθηκαν και ένα τραυματίσθηκε σε μια αεροπορική επιχείρηση στο Ιράκ”, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το κυβερνείο της επαρχίας Σιρνάκ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, η οποία βρίσκεται γεωγραφικά απέναντι από την ιρακινή ζώνη όπου έγινε η επιδρομή.

Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε πως οι βομβαρδισμοί είχαν στόχο αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) για τους οποίους υποστήριξε πως επιχειρούσαν να διεισδύσουν στην Τουρκία για να πραγματοποιήσουν επιθέσεις.

Το κυβερνών κόμμα στην Τουρκία εξέφρασε σήμερα τη θλίψη του για το θάνατο 35 κούρδων χωρικών στην διάρκεια αεροπορικής επιδρομής στην μεθόριο με το Ιράκ, κάνοντας λόγο περί λάθους.

    “Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που λάβαμε, επρόκειτο για λαθρέμπορους και όχι για τρομοκράτες”, είπε ο αντιπρόεδρος του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK) Χουσεΐν Τσελίκ, προσθέτοντας ότι τα θύματα πιστεύεται ότι μετέφεραν λαθραία τσιγάρα.

    Ο Τσελίκ χρησιμοποίησε τον όρο τρομοκράτες αναφερόμενος στους αυτονομιστές αντάρτες της οργάνωσης Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK), που η Άγκυρα, η ΕΕ και οι ΗΠΑ χαρακτηρίζουν τρομοκρατική οργάνωση.

    Ο Τσελίκ δήλωσε ότι “εξ ονόματος του κόμματός μας, εκφράζω την κατάπληξή μας και τη θλίψη μας” για το γεγονός.

    “Εάν έγιναν λάθη, εάν έγιναν σφάλματα και παραλείψεις στο γεγονός που έλαβε χώρα, αυτό δεν σημαίνει σε καμιά περίπτωση ότι αυτά θα συγκαλυφθούν”, πρόσθεσε το υψηλόβαθμο στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σκότωσε παιδιά και αμάχους η τουρκική πολεμική αεροπορία

Αθώοι Κούρδοι νεκροί απο λάθος βομβαρδισμούς τουρκικών F-16. Σοκ στην Τουρκία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε