Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Αυτοκίνητα που “βλέπουν” μέσα στο δικό σας! Σκανάρουν τα πάντα στο πέρασμά τους!

Οχήματα εξοπλισμένα με ακτίνες X μπορούν να δουν μέσα στα αυτοκίνητα των πολιτών!

Μπορεί να ακούγεται σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας οτι οι κυβερνήσεις έχουν ειδικά φορτηγά, εξοπλισμένα με μηχανήματα ακτίνων Χ, που κυκλοφορούν στους δρόμους και σκανάρουν τους πολίτες και τα αυτοκίνητά τους για να προλάβουν τυχόν παράνομες δραστηριότητες κι όμως είναι πραγματικότητα.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, American Science & Engineering, ο μεγαλύτερος αγοραστής του φορητού μηχανήματος ακτίνων Χ είναι το Υπουργείο Άμυνας των Αφγανιστάν και του Ιράκ.

Η εταιρεία επίσης παραδέχτηκε οτι και οι υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ έχουν στην κατοχή τους τέτοιου είδους αυτοκίνητα εξοπλισμένα με την τεχνολογία για την αναζήτηση των οχημάτων παγιδευμένων με βόμβες.

Έτσι λοιπόν τα Z Backscatter Vans, ή αλλιώς όπως τα ονομάζει και η American Science & Engineering, ZBV μπορούν και ακτινοβολούν με ακτίνες Χ τα κοντινά τους αντικείμενα, και μπορούν και αναλύουν τα περιεχόμενά τους ανάλογα με την πυκνότητα που έχουν αλλά και το υλικό που είναι κατασκευασμένα.

Οι ακτίνες που χρησιμοποιούνται είναι απολύτως ασφαλείς για την υγεία σύμφωνα με την εταιρεία μιας και η ακτινοβολία τους είναι ίση με αυτή που χρησιμοποιούν τα μηχανήματα που υπάρχουν στα αεροδρόμια.  

Τα ερωτήματα όμως που δημιουργούνται είναι κατά πόσο αυτά τα οχήματα δεν παραβιάζουν τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών μιας χώρας αφού για να γίνει μία σωματική έρευνα χρειάζεται ένταλμα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε