Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Αυτοκτόνησαν για να μην τους απελάσουν

Το συγκρότημα διαμερισμάτων από όπου πήδηξαν στο κενό οι τρεις νέοι.
Το συγκρότημα διαμερισμάτων από όπου πήδηξαν στο κενό οι τρεις νέοι.

 Τρία άτομα πήδηξαν μαζί από ψηλό κτίριο στη Γλασκόβη, τη μεγαλύτερη πόλη στη Σκωτία.

 

Σύμφωνα με τους γείτονες τους, πρόκειται για τριπλή αυτοκτονία ανθρώπων που περίμεναν να απελαθούν, παρά το αίτημα τους να τους δοθεί πολιτικό άσυλο.
 
Οι σοροί δύο ανδρών και μίας γυναίκας ανακαλύφθηκαν νωρίς το πρωί χθες στο πεζοδρόμιο ενός κτηρίου 30 ορόφων. Εικάζεται ότι οι αυτόχειρες έπεσαν από τον 15ο όροφο.
 
Οι ταυτότητες τους δεν έχουν δημοσιοποιηθεί επίσημα, όμως μία ένοικος του κτηρίου δήλωσε πως επρόκειτο για Κοσοβάρους που επρόκειτο να απελαθούν. «Πιστεύω πως βρήκαν μία επιστολή κάτω από την πόρτα τους, που τους ενημέρωνε πως θα έρχονταν να τους πάρουν», τόνισε.
 
Η αστυνομία τόνισε πως διεξάγονται έρευνες για να διαπιστωθεί η ταυτότητα των προσώπων αυτών και πως έχει διεξαχθεί νεκροψία: «μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο ύποπτο στοιχείο», τόνισε εκπρόσωπός της.
 
Το κτίριο αποτελεί τμήμα ενός οικοδομικού συγκροτήματος, που κάποτε ήταν το ψηλότερο στην Ευρώπη και τώρα πρόκειται να κατεδαφισθεί. Τα τελευταία χρόνια, τα διαμερίσματα, μεγάλος αριθμός των οποίων είναι άδεια, στεγάζουν άτομα από το Κόσοβο, την Αφρική, το Ιράκ, το Ιράν και την Ασία, οι οποίοι αιτούνται να τους χορηγηθεί πολιτικό άσυλο.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε