Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Αυτομόλησε ο υπουργός Εξωτερικών του Καντάφι – Διέφυγε στο Λονδίνο

REUTERS
Στο Λονδίνο αυτομόλησε ο υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης Κούσα. Παγώνουν τα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας Καντάφι.
Με δική του πρωτοβουλία αυτομόλησε στο Λονδίνο ο υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης, Κούσα, δηλώνει η βρετανική κυβέρνηση, που ενθαρρύνει και άλλους από το περιβάλλον του Καντάφι να κάνουν το ίδιο.
 
Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του Βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών, ο Λίβυος ΥΠΕΞ, Μούσα Κούσα, ταξίδεψε στο Λονδίνο ” με τή δική του θέληση “, αφού αποφάσισε να πάψει να εκπροσωπεί πλέον την κυβέρνηση του Μουαμάρ Καντάφι στη διεθνή κοινότητα, παραιτούμενος από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών, της Λιβύης.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης αυτομόλησε στο Λονδίνο. ΦΩΤΟ REUTERS

 
Στην ίδια ανακοίνωση ωστόσο αναφέρεται ότι η Βρετανική κυβέρνηση ενθαρρύνει, όσους από το περιβάλλον του Λίβυου ηγέτη, εξετάζουν το ενδεχόμενο να τον εγκαταλείψουν.
 
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών, ο Κούσα αφίχθηκε στο αεροδρόμιο Φάρνμπορο, με πτήση από τη Τυνησία, στις 30 Απριλίου.
 
Ο πρώην Λίβυος υπουργός Εξωτερικών και εκ των στενών συνεργατών του Καντάφι, Μούσα Κούσα, φέρεται να έχει υποβάλει αίτηση χορήγησης πολιτικού ασύλου, από τη βρετανική κυβέρνηση.
 
Νωρίτερα εκπρόσωπος του καθεστώτος Καντάφι εξέφρασε τον ισχυρισμό ότι το απροειδοποίητο ταξίδι του υπουργού Εξωτερικών, της Λιβύης, στη Βρετανία είχε διπλωματικό χαρακτήρα
 
 
Πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων της οικογένειας Καντάφι
 
Ο πρωθυπουργός της Τυνησίας Καίντ Σεμπσί, ανακοίνωσε το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων που ανήκουν στην οικογένεια, αλλά και στον ίδιο τον Λίβυο ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι, ενώ δικαιολόγησε αυτήν την απόφαση, λέγοντας ότι ήταν ” το λιγότερο που μπορούσαμε να πράξουμε “.
 
Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη που παραχώρησε στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά κανάλια της Τυνησίας, ο Σέμπσι, δήλωσε ότι ” Δεν διστάσαμε να πάρουμε αυτή την απόφαση “.
 
Κυβερνητική πηγή της Τυνησίας είχε αποκαλύψει την περασμένη εβδομάδα, ότι υπήρχαν δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία στη χώρα, που ανήκαν στην οικογένεια του Καντάφι.
 
Η κίνηση αυτή της κυβέρνησης της Τυνησίας, έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς η Λιβύη έχει πληθώρα επενδύσεων στην Τυνησία, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, ξενοδοχεία, αλυσίδα πρατηρίων καυσίμων, αλλά και σημαντική συμμετοχή σε εταιρεία εξόρυξης πετρελαίου.

Διαβάστε επίσης:

Ποια κατάπαυση πυρός; 18 νεκροί στη Μιζράτα – Υποχωρούν στα ανατολικά οι αντάρτες – Βομβαρδίζεται η Ατζνταμπίγια

Νέες εκρήξεις στην Τρίπολη – Ομπάμα: “Ο Καντάφι έχει εξασθενήσει σημαντικά”

Που είναι σήμερα η κόρη του Καντάφι;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ NEWSIT ΓIΑ ΤΗΝ ΛΙΒΥΗ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε