Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Αυτοπυρπολήθηκαν δυο Θιβετιανοί

Αυτοπυρπολήθηκαν δυο Θιβετιανοί

Δύο Θιβετιανοί αυτοπυρπολήθηκαν σήμερα, μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, ανεβάζοντας σε εννέα τον αριθμό αυτών των αυτοκτονιών μέσα σε πέντε ημέρες στο Θιβέτ.

Και τα δύο τραγικά επεισόδια έλαβαν χώρα στο Τόνγκρεν, μια περιοχή στο βορειοδυτικό τμήμα της κινεζικής επαρχίας Τσινγκάι. Οι αυτοκτονίες Θιβετιανών παρουσίασαν αύξηση μετά το άνοιγμα, την Πέμπτη, του 18ου Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας.

Από το 2009, 69 άνθρωποι έχουν αυτοπυρποληθεί για να διαμαρτυρηθούν κατά της κινεζικής κυριαρχίας στο Θιβέτ, και 54 από αυτούς έχουν πεθάνει, είχε δηλώσει η εξόριστη κυβέρνηση του Θιβέτ στην Ινδία πριν από αυτό το νέο κύμα των αυτοκτονιών.

Η Κίνα ισχυρίζεται ότι έχει “απελευθερώσει ειρηνικά” το Θιβέτ και έχει βελτιώσει τις συνθήκες της ζωής του λαού του χρηματοδοτώντας την οικονομική ανάπτυξη αυτής της φτωχής και απομονωμένης περιοχής.

Όμως πολλοί Θιβετιανοί δεν ανέχονται πλέον αυτό που θεωρούν ως αυξανόμενη κυριαρχία των Χαν, την εθνότητα που πλειοψηφεί στην Κίνα, και την καταστολή της θρησκείας τους και του πολιτισμού τους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε