Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Αυτός είναι ο νούμερο 7 δισ. κάτοικος της Γης; Δείτε ΦΩΤΟ

Αυτός είναι ο νούμερο 7 δισ. κάτοικος της Γης; Δείτε ΦΩΤΟ

Ντανίκα Μέι Κάματσο: ένα κοριτσάκι που γεννήθηκε στις Φιλιππίνες και επιλέχτηκε από τον ΟΗΕ να είναι το σύμβολο της αύξησης του πληθυσμού της Γης.

Η Ντανίκα (που το όνομά της σημαίνει πρωινό αστέρι) γεννήθηκε την Κυριακή σε νοσοκομείο της Μανίλα και ζύγιζε 2,5 κιλά. Με ένα κόκκινο πλεκτό σκουφάκι στο κεφαλάκι της, αναπαυμένη στην αγκαλιά της μαμάς της, δεν την πολυένοιαζαν ούτε οι φωτογραφίες, ούτε οι κάμερες, ούτε ακόμη και η τεράστια τούρτα που κρατούσε ο μπαμπάς της.



Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών κήρυξε την 31η Οκτωβρίου μέρα των «επτά δισεκατομμυρίων», σε μια προσπάθεια να τραβήξει την προσοχή του κόσμου στην αύξηση του πληθυσμού του πλανήτη.

«Δε μπορώ να πιστέψω ότι είναι ο νούμερο 7 δισεκατομμύρια κάτοικος της γης» δήλωσε η μητέρα της, Καμίλ Νταλούρα, κρατώντας στην αγκαλιά της το δεύτερο παιδάκι της.


Αξιωματούχοι του ΟΗΕ βρέθηκαν στο μαιευτήριο και προσέφεραν στη μικρή Ντανίκα και την οικογένειά της μια τούρτα που πάνω έγραφε 7B Φιλιππίνες. Η μικρή γεννήθηκε δυο λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα.

Μόνο που η Ντανίκα έχει και… ανταγωνιστές! Δύο περιοχές της Ρωσίας, η Καμτσάτκα και το Καλίνινγκραντ, διεκδικούν τη γέννηση του βρέφους που “θα σπάσει το ρεκόρ” των επτά δισεκατομμυρίων κατοίκων του πλανήτη, ενώ τον ίδιο τίτλο διεκδικεί ένα νεογέννητο κοριτσάκι στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές της Ινδίας.

Η χερσόνησος της Καμτσάτκα, μια από τις πλέον αραιοκατοικημένες περιοχές της Ρωσίας, ήταν η πρώτη που ανακοίνωσε τη γέννηση του δικού της “υποψήφιου”, 19 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα), ενός αγοριού που θα ονομαστεί Αλεξάντερ.

Περίπου 7.400 χιλιόμετρα μακριά, στο Καλίνινγκραντ, ανάμεσα στην Πολωνία και την Λιθουανία, γεννήθηκε ο Πιοτρ Νικολάγεφ στις 00:02 τοπική ώρα.

Στην Ινδία, η βρετανική οργάνωση Plan International ανακοίνωσε την γέννηση της Ναργκίς στις 07:20 τοπική ώρα σε κέντρο υγείας του Μαλ, ενός απομακρυσμένου χωριού.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το 2100 θα είμαστε… 3 δισ., ίσως και περισσότεροι!

Πόσο πληθυσμό θα έχει η γη τον Νοέμβριο;

7 δισ. άνθρωποι πάνω στη Γη

Θα «σπάσει» το φράγμα των 7 δισεκατομμυρίων ο πληθυσμός της Γης

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε