Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

BBC: ο Παπαδήμος προειδοποιεί για χρεοκοπία τον Μάρτιο

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Για τους Βρετανούς οι χθεσινές προειδοποιήσεις του Λ. Παπαδήμου προς τα συνδικάτα για να δεχθούν μειώσεις μισθών είναι ουσιαστικά προειδοποίηση για επερχόμενη χρεοκοπία αν όχι προετοιμασία για νέα βαριά μέτρα λιτότητας.

Το BBC πάντως τονίζει και την άποψη της Μέγκαν Γκριν που είναι εκ των στενών συνεργατών του νομπελίστα οικονομολόγου Νουριέλ Ρουμπινί η οποία θεωρεί πως η Ευρώπη έχει κάθε συμφέρον να μην επιτρέψει χρεοκοπία της Ελλάδας:
“Ελλείψει τείχους προστασίας που θα μονώσει τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές τράπεζες από μια ελληνική χρεοκοπία, είναι εξαιρετικά απίθανο η τρόικα να αρνηθεί στην Ελλάδα τα κεφάλαια της βοήθειας απαλλασσόμενη έτσι από τη χώρα”.
Η ίδια όμως αναδεικνύει και τους κινδύνους γύρω απ’ το “κούρεμα” του ελληνικού χρέους αναφέροντας χαρακτηριστικά πως “ακόμη κι αν η τρόικα εκταμιεύσει την επόμενη δόση, η χώρα κινδυνεύει με άτακτη χρεοκοπία, εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία για το PSI προ του Μαρτίου”.
Άποψη που προφανώς στηρίζεται στις αναλύσεις ότι το “κούρεμα” 50% πλέον δεν αρκεί για να είναι βιώσιμο το χρέος και οι πληροφορίες μιλούν για προτάσεις για κούρεμα στο 75%, ύψος που φυσικά δεν θα έχει εθελοντική συμμετοχή.

Διαβάστε επίσης:
“Τρώνε” το δώρο, μειώνουν και τους μισθούς όλων των εργαζόμενων

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε