Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Brexit: Επηρεάζονται 4,2 εκατομμύρια εργαζόμενοι!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Συνολικά θα επηρεαστούν άμεσα από το Brexit περίπου 13 εκατομμύρια άνθρωποι. Πιο άμεσες θα είναι οι συνέπειες για 4,2 εκατομμύρια εργαζόμενους που είναι Βρετανοί που ζουν και εργάζονται σε χώρα μέλος της Ε.Ε. και Ευρωπαίοι πολίτες που ζουν και εργάζονται στη Βρετανία.

Οι δεσμοί μιας χώρας μέλους της Ε.Ε. δεν είναι απλοί. Ειδικά στην περίπτωση μιας χώρας όπως η Βρετανία που είναι μέλος 40 χρόνια. Επί δεκαετίες είναι εκατομμύρια οι άνθρωποι που έφτιαξαν τη ζωή τους στο πλαίσιο της Ένωσης και αυτό θα αλλάξει άμεσα.

Οι ίδιοι οι Βρετανοί είναι ένας λαός που μεταναστεύει, φεύγει από τη χώρα σε αναζήτηση καλύτερων συνθηκών εργασίας και διαβίωσης. Συνολικά είναι 5,2 εκατομμύρια Βρετανών που ζουν εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου, εκ των οποίων τα 1,3 εκατομμύρια ζουν σε άλλο κράτος μέλος της ΕΕ. Περίπου 300.000 Βρετανοί ζουν στην Ισπανία, 250.000 στην Ιρλανδία και 180.000 στη Γαλλία.

Η ίδια η Βρετανία έχει υποδεχθεί 8,3 εκατομμύρια άτομα. Από αυτούς τα 3 εκατομμύρια προέρχονται από άλλο κράτος μέλος της ΕΕ.
Για όλους αυτούς οι νομικοί κανόνες που διέπουν το καθεστώς εργασίας του θα αλλάξουν. Το πως και το πόσο θα εξαρτηθεί από τη διαπραγμάτευση της Βρετανίας με την Ε.Ε. για τις συνθήκες εξόδου της χώρας από την Ε.Ε.

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε