Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

“Big Brother” έχει καταντήσει η ζωή των μεταλλωρύχων στη Χιλή!

“Big Brother” έχει καταντήσει η ζωή των μεταλλωρύχων στη Χιλή!
Θα μπορούσε να γίνει ριάλιτι ακόμη και σίριαλ η ζωή των 33 μεταλλωρύχων στην Χιλή. Όμως η κατάσταση είναι σοβαρή και η κυβέρνηση της Χιλής φαίνεται να την αντιμετωπίζει σας…ψήφους στην κάλπη. Γιατί;
 

Γιατί καθημερινά δίνονται στην δημοσιότητα βιντεάκια από την ζωή τους κάτω από την γη. Όμως η κατάσταση δεν είναι αστεία και φαίνεται πως κάποιοι προσπαθούν να αποσπάσουν την προσοχή τους από την σοβαρότητα της κατάστασης.
 
Ένα νέο βίντεο με τους 33 παγιδευμένους μεταλλωρύχους σε βάθος 700 μ. σε ορυχείο στη Χιλή, τους εμφανίζει να φορούν καινούριες αλλαξιές, που τους έχουν σταλεί από την επιφάνεια, ξυρισμένους, χαμογελαστούς να ακούνε μουσική με «ηθικό ακμαιότατο», όπως διαπιστώνουν οι οικογένειές τους.
 
Οι εικόνες που προέβαλε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TVN δείχνει ορισμένες εικόνες με μουσική, τις οποίες γύρισε ένας από τους μεταλλωρύχους και δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Ορυχείων.
 
Σε αντίθεση όμως με τις πρώτες εικόνες από τα έγκατα της Γης, που παρουσίαζαν τους μεταλλωρύχους γυμνούς από τη μέση και πάνω, βρώμικους, με γένεια, καταπτοημένους παρά την ευθυμία τους, στη νέα βιντεοταινία διαπιστώνεται μία βελτίωση της κατάστασης, αλλά και του περιβάλλοντα χώρου τους.
 
«Είναι καλοξυρισμένοι, όλοι τους όμορφοι στα καινούργια τους ρούχα (κόκκινα μπλουζάκια). Είναι ευχαριστημένοι. Μοιάζουν να έχουν ηθικό ακμαιότατο», τόνισε η Κριστίνα Νούνιες, σύζυγος του εγκλωβισμένου Κλαούδιο Γιάνιες 34 ετών, η οποία παρακολούθησε το βίντεο που προέβαλε η τηλεόραση με τις άλλες οικογένειες.
 
Σύμφωνα με τον Κριστιάν Σαμόρα, αδελφό του 22χρονου Βίκτορ, οι 33 παγιδευμένοι από τις 5 Αυγούστου φαίνονται να ακούνε μουσική από συσκευές, μεταξύ τους και ένα ΜΡ3, που τους διοχετεύθηκαν τις προηγούμενες ημέρες. Η μουσική που ακουγόταν στο βίντεο ήταν μία επιτυχία του δομηνικανού τραγουδιστή της μερένγκε Χουάν Λουΐς Γκέρα.
 
«Όλοι τους ήσαν προσηλωμένοι στην ακρόαση του . Πάνε καλά, απλώς ζητούνε να τους απεγκλωβίσουμε γρήγορα», τόνισε ο ίδιος.
 
«Κάνουν αστεία. Δείχνουν το του επικεφαλής τους Λουΐς Ουρσούα, πάνω σε ένα από τα υπόγεια οχήματα, το οποίο ξεχειλίζει από έγγραφα. Είναι ξυρισμένοι, πλυμμένοι και καθαροί», τονίζει η Ελβίρα Βαλβίδια, σύζυγος του 40χρονου Μάριο Σεπούλβεδα.
 
Όμως αρκετοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται την κατάσταση για να κερδίσει την συμπάθεια του λαού. Δεν είναι λίγοι αυτοί που αντιδρούν με τα συχνά βίντεο που προβάλει η κρατική τηλεόραση με την ζωή των μεταλλωρύχων λες και πρόκειται για σίριαλ.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε