Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Black Friday: Άσε κάτω την τηλεόραση! Είναι δικιά μου! Σκοτωμός! ΦΩΤΟ

Black Friday: Άσε κάτω την τηλεόραση! Είναι δικιά μου! Σκοτωμός! ΦΩΤΟ

Της… Μαύρης Παρασκευής έγινε κυρίως στις ΗΠΑ όπου εκατομμύρια άνθρωποι τρέχουν στα μαγαζιά, ή κατασκηνώνουν έξω από αυτά για να προλάβουν τις απίστευτες προσφορές που γίνονται κάθε μέρα μια φορά το χρόνο!

H Black Friday είναι πάντα η επομένη της Ημέρας των Ευχαριστιών (Τhanksgiving Day) στις ΗΠΑ που είναι η 4η Πέμπτη του Νοεμβρίου. Από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 θεωρούνταν πάντα η αρχή της εκπτωτικής περιόδου για τα Χριστούγεννα. Έτσι τα περισσότερα καταστήματα, ειδικά τα μεγάλα, ανοίγουν τα χαράματα ή και αργά το βράδυ και κάνουν απίστευτες προσφορές. Η Μαύρη Παρασκευή δεν είναι επίσημη αργία, ωστόσο, στην Καλιφόρνια και σε κάποιες άλλες Πολιτείες θεωρείται η Ημέρα μετά το Thanksgiving για τους δημοσίους υπαλλήλους. 

Τα σχολεία είναι κλειστά και έχουν ένα όμορφο τετραήμερο με αποτέλεσμα να μην τους νοιάζει να ξενυχτήσουν έξω από κάποιο μαγαζί για να ψωνίσουν κοψοχρονιά. Την ονομασία της την πήρε λένε από την Φιλαδέλφεια λόγω του απίστευτου μποτιλιαρίσματος και του κόσμου που έβγαινε στους δρόμους την επομένη της Ημέρας των Ευχαριστιών. 

Όπως και να έχει, την Μαύρη Παρασκευή παρατηρούνται σκηνές υστερίας για ένα προϊόν ή και άνθρωποι που αγοράζουν πολλά ίδια αντικείμενα αν τα βρουν σε προσφορά. Δεν έχουν λείψει και τα περιστατικά βίας. Από το 2006 έχουν καταγραφεί 7 θάνατοι και 98 τραυματισμοί στις ΗΠΑ.

ΦΩΤΟ: REUTERS

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε