Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Boeing: “Οι πύραυλοι ήρθαν από τη Ρωσία”, λέει ο Κέρι

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζον Κέρι, δήλωσε πως είναι «σαφές» ότι το σύστημα πυραύλων που χρησιμοποιήθηκε για να καταρριφθεί το μαλαισιανό αεροπλάνο στην ανατολική Ουκρανία, είχε έρθει από τη Ρωσία. Κατήγγειλε επίσης ως “γκροτέσκα” την κατάσταση στο σημείο της συντριβής του αεροπλάνου.

«Είναι αρκετά σαφές πως πρόκειται για ένα σύστημα το οποίο μεταφέρθηκε από τη Ρωσία και παραδόθηκε στα χέρια των αυτονομιστών που τάσσονται υπέρ της Ρωσίας στην Ουκρανία», δήλωσε ο Κέρι σε μία συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Ο Κέρι υπογράμμισε εξάλλου στο NBC πως υπάρχουν “εξαιρετικές περιστασιακές αποδείξεις” που δείχνουν με το δάχτυλο την ευθύνη της Ρωσίας και των φιλορώσων αυτονομιστών, χωρίς ωστόσο να τους κατηγορεί ευθέως ότι εκείνοι εκτόξευσαν τον πύραυλο.

Οι ΗΠΑ… ξέρουν

Επικαλέστηκε για το θέμα αυτό το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες “ξέρουν” από πού εξαπολύθηκε ο πύραυλος στη βάση δορυφορικών εικόνων και ότι “γνωρίζουμε την πορεία του. Γνωρίζουμε την ώρα” επίσης, είπε, επικαλούμενος τις συνομιλίες αυτονομιστών που υποκλάπηκαν από τα κοινωνικά δίκτυα.

Κέρι: «Γνωρίζουμε αξιόπιστα πως οι Ουκρανοί δεν διέθεταν ένα τέτοιο σύστημα στην περιοχή εκείνη τη στιγμή. Ως εκ τούτου το δάχτυλο δείχνει σαφώς προς τους αυτονομιστές»

«Αυτό που συμβαίνει είναι πραγματικά γκροτέσκο», συνέχισε ο Κέρι στη προηχογραφημένη συνέντευξή του για την εκπομπή “Meet the Press” του NBC, υπογραμμίζοντας πως είναι αντίθετο «σε όλα εκείνα που ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν και η Ρωσία έχουν πει ότι έκαναν».

Επικαλέστηκε την περίπτωση «αυτονομιστών στρατιωτών σε κατάσταση νηφαλιότητας που μαζεύουν τις σορούς σε φορτηγά αφαιρώντας πτώματα και ενδείξεις από το σημείο». «Η Ρωσία οφείλει να κάνει κάτι και να κάνει τη διαφορά εδώ», είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Boeing: Οι ΗΠΑ επιβεβαιώνουν συνομιλία που συνδέεται (;) με την κατάρριψη του αεροπλάνου

Η ώρα της αλήθειας για την κατάρριψη του Boeing – Αντάρτες βρήκαν τα μαύρα κουτιά – Καταγγελίες πως μετέφεραν κρυφά με τρένα – ψυγεία δεκάδες πτώματα!

Boeing: Φιλορώσοι “φυγαδεύουν” πύραυλο στην Ουκρανία (video)

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε