Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Brexit: Η Vodafone δηλώνει έτοιμη να μεταφέρει τα κεντρικά της εκτός Μεγάλης Βρετανίας

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Η βρετανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Vodafone έκανε γνωστό ότι ενδέχεται να μεταφέρει τα κεντρικά της γραφεία εκτός Βρετανίας, ώστε να εξασφαλίσει την πρόσβαση στην ενιαία αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά την ψήφο των Βρετανών στο δημοψήφισμα.

Η Vodafone ξεκαθαρίζει ότι οι βασικές ελευθερίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης “κίνησης δυναμικού, κεφαλαίου και προϊόντων” είναι κομβικής σημασίας για την εταιρεία και την ανάτπυξή της, σύμφωνα με το BBC.

Χωρίς σε κάθε περίπτωση να έχουν καταλήξει στις τελικές τους αποφάσεις σχετικά με τη μακροπρόθεσμη τοποθεσία των κεντρικών της γραφείων, τα οποία προς το παρόν, βρίσκονται στο Λονδίνο, η εταιρεία τονίζει ότι “θα πάρει οποιαδήποτε απόφαση χρειάζεται”.

Η εταιρεία υπογραμμίζει ακόμα πως έχει ενισχύσει τις δραστηριότητές της στις Βρυξέλλες ώστε “να εξασφαλίσει τις δράσεις της εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης”. Η Vodafone, μια από τις μεγαλύτερες βρετανικές εταιρείες και ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους παγκοσμίως, έχει κάνει γνωστό πως το 55% των κερδών της ετησίως προέρχονται από τις δραστηριότητές της, στην Ευρώπη. Ο όμιλος απασχολεί 13.000 υπαλλήλους εντός Μεγάλης Βρετανίας και περισσότερους από 108.000 παγκοσμίως, ενώ από εδώ και πέρα θα εκδίδει τα οικονομικά της στοιχεία σε ευρώ και όχι σε λίρες!

Πηγή: Politico.eu

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε