Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Brexit: Νηστική όλη μέρα η Μέρκελ το… έριξε στα πατατάκια! (ΦΩΤΟ)

Φωτό twitter / @jamesmatesitv
Φωτό twitter / @jamesmatesitv

Οι συζητήσεις των Ευρωπαίων ηγετών για το ενδεχόμενο του Brexit… καλά κρατούν και όλα δείχνουν πως αν δεν βρουν την “χρυσή τομή” δεν θα φύγει κανείς από τις Βρυξέλλες. Αυτό βέβαια έχει και τις… πρακτικές του συνέπειες!

Οι συζητήσεις των Ευρωπαίων ηγετών στη Σύνοδο Κορυφής για το θέμα της παραμονής ή μη της Βρετανίας στην ΕΕ βρίσκονται σε “κρίσιμο” σημείο και η συνεδρίαση που επρόκειτο να αρχίσει στις 17:00 (ώρα Ελλάδας), αναβλήθηκε για το βράδυ. Αυτό ανέφερε ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως κανείς από αυτούς δεν θα αποχωρήσει από την πρωτεύουσα του Βελγίου πριν βρεθεί λύση!

Ο “έξυπνος” Τσίπρας και τα πατατάκια της Μέρκελ!

Την ίδια ώρα, “έξυπνη στρατηγική κίνηση που πιέζει προς μία ευρωπαϊκή λύση“, χαρακτηρίζουν οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές την απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, να απειλήσει με βέτο τη συμφωνία με τη Μ. Βρετανία.

Συγκεκριμένα, πηγές προσκείμενες στους Ευρωπαίους σοσιαλιστές αναφέρουν τα εξής: “Η απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού να απειλήσει με βέτο τη συμφωνία με τη Μ. Βρετανία εάν δεν διασφαλιστεί ότι τα ελληνικά σύνορα θα μείνουν ανοιχτά, είναι μια πολύ έξυπνη στρατηγική κίνηση που πιέζει προς μία ευρωπαϊκή λύση σε ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα”.

Εκτός όμως από τις αυστηρά πολιτικές εξελίξεις στις Βρυξέλλες, υπάρχουν και οι πιο… ανθρώπινες στιγμές των πρωταγωνιστών. Σε μία από αυτές, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, έχει “συλληφθεί” από τον φωτογραφικό φακό να… επιτίθεται σε μία μερίδα παραδοσιακές τηγανητές πατάτες του Βελγίου επισκεπτόμενη ένα από τα γνωστότερα στέκια των Βρυξελλών!

Η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης και οι συνεργάτες της εξήλθαν από το κτίριο που στεγάζεται το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και πεζή έσπευσαν να απολαύσουν το εθνικό σνακ του Βελγίου στο περίφημο Maison Antoine που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.

Η Μέρκελ παρήγγειλε τις πατάτες με σάλτσα «Ανδαλουσίας», δηλαδή μαγιονέζα, με πιπέρι και ντομάτα, αποκάλυψε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο ταμίας του καταστήματος.

Η Μέρκελ και οι άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες ήλπιζαν να επιτευχθεί σύντομα η συμφωνία που θα σφράγιζε την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ωστόσο οι διαβουλεύσεις με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς με αποτέλεσμα οι επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων να μην προλάβουν ούτε πρωινό ούτε δεκατιανό. Επιπλέον, το μεσημεριανό γεύμα ακυρώθηκε.

Το δείπνο με στόχο την άρση του αδιεξόδου αναμένεται να ξεκινήσει στις 21.00 ώρα Ελλάδας, η Άγγελα Μέρκελ ωστόσο δεν μπορούσε να περιμένει. Κι έσπευσε να απολαύσει τις τηγανητές της πατάτες δύο ώρες πριν από το σημαντικό αυτό γεύμα.

Την φωτογραφία “ανέβασε” στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο δημοσιογράφος του ITV News, James Mates, ο οποίος και την συνοδεύει με την εξής λεζάντα: “Πρωινό; Ακυρώθηκε. Μεσημεριανό; Εγκαταλείφθηκε. Δείπνο; Όχι πριν τις 8, αν όχι καθόλου. Συνεπώς, η Άνγκελα Μέρκελ πάει για πατατάκια!

Δείτε την δημοσίευση

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε