Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Brexit: Οι Βρετανοί γίνονται Βέλγοι! Βροχή οι αιτήσεις για υπηκοότητα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Το ρεύμα άλλαξε. Ως τώρα ήταν χιλιάδες εκείνοι που ήθελαν να πάρουν τη βρετανική υπηκοότητα, μετά το Brexit, είναι οι Βρετανοί που θέλουν… να γίνουν κάτι άλλο και συγκεκριμένα κάτι πιο … ευρωπαϊκό!

Δεν είναι μόνο οι αιτήσεις που κάνουν για υπηκοότητα Άγγλοι, Ουαλοί και Σκώτοι στην Ιρλανδία, είναι πολλοί και εκείνοι που κάνουν αίτηση για Βελγική υπηκοότητα.

 

 

Είναι κυρίως άνθρωποι που ήδη ζουν και εργάζονται στο Βέλγιο είτε στις υπηρεσίες της Ε.Ε. είτε εκείνες του ΝΑΤΟ και δεν θέλουν σε καμία περίπτωση το γεγονός ότι πλέον θα προέρχονται από χώρα εκτός Ε.Ε. να δημιουργηθεί πρόβλημα στην εργασία και τη ζωή τους.
 

Συνολικά στο Βέλγιο υπάρχουν 25.000 Βρετανοί που ζουν και εργάζονται εκεί ως πολίτες της Ε.Ε. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει άμεσα να αλλάξουν τα χαρτιά τους… ή να αποκτήσουν υπηκοότητα χώρας μέλους της Ε.Ε.
Κάπως έτσι, ακόμη και σε περιοχές όπως το Woluwe Saint Lambert που κανείς δεν πήγαινε να κάνει αίτηση υπηκοότητας ξαφνικά βλέπουν τον έναν μετά τον άλλον τους Βρετανούς να εμφανίζονται, ενώ και στο Βατερλό απ’ τις επτά και μισή κάθε πρωί υπάρχει πλέον ουρά στο τμήμα αιτήσεων για την υπηκοότητα.

 

Πηγή RT

 

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε