Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Brexit: Όπως η χώρα, έτσι και ο Τύπος: Διχασμένος! (ΦΩΤΟ)

Αυτό που πολλοί αναρωτιούνται
Αυτό που πολλοί αναρωτιούνται, λέει η Daily Mirror φωναχτά:

Κατ’ εικόνα μιας διχασμένης χώρας, ο βρετανικός Τύπος είναι σήμερα κι αυτός διχασμένος σχετικά με τον “σεισμό του Brexit”, καθώς κάποιες εφημερίδες εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τη “γέννηση μιας νέας Μεγάλης Βρετανίας”, όταν άλλες… παραζαλισμένες, αναρωτιούνται:”Τι διάβολο θα συμβεί τώρα”;

Βρετανία, σου βγάζουμε το καπέλο!” ήταν ο τίτλος με τεράστια γράμματα της Daily Mail, μιας ταμπλόιντ που διεξήγαγε σφοδρή εκστρατεία εναντίον της Ευρώπης. “Ιδού η ημέρα που ο σιωπηλός λαός της Μεγάλης Βρετανίας ύψωσε το ανάστημά του εναντίον της περιφρονητικής ελίτ των Βρυξελλών και μιας αλλαζονικής πολιτικής τάξης που έχει αποσυνδεθεί από τον λαό“.

Αναμφίβολα το πιο… σκωπτικό απ’ όλα το πρωτοσέλιδο του Independet, που καλωσορίζει στο… Νησί του Μπόρις (Τζόνσον)…

Φωτογραφία από pressdisplay.com

Η Daily Express την ίδια ώρα χαιρετίζει “μια ένδοξη νίκη“.

Ενώ η Daily Telegraph, μια άλλη εφημερίδα που υποστήριξε το Brexit, χαιρετίζει τη “γέννηση μιας νέας Μεγάλης Βρετανίας“. “Θα θυμόμαστε την 23η Ιουνίου 2016 ως την ημέρα που οι Βρετανοί ψήφισαν για να ανακτήσουν τον έλεγχο της χώρας τους“.

Στην πλευρά των φιλοευρωπαίων, ο λιτός τίτλος των Times μιλάει για τον “σεισμό του Brexit“.

Η ταμπλόιντ Daily Mirror υιοθετεί έναν πιο αυστηρό τόνο, ερωτώντας στην πρώτη σελίδα της: “Τι διάβολο θα συμβεί τώρα;“.

Στο ίδιο στρατόπεδο, η Guardian έχει τίτλο “Τέλος. Και έξω“, πάνω από μια φωτογραφία του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον που ανακοίνωσε πως θα παραιτηθεί.

Η χώρα μπήκε σ’ ένα επικίνδυνο ταξίδι στη διάρκεια του οποίου η πολιτική μας και η οικονομία μας πρέπει να μεταμορφωθούν“, γράφει η εφημερίδα σε κύριο άρθρο της.

Η εφημερίδα με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στο Ηνωμένο Βασίλειο, η ταμπλόιντ The Sun, η οποία είχε ανακοινώσει τη βούλησή της να δει τη χώρα να βγαίνει από την ΕΕ, επέλεξε σήμερα να προβάλει αυτό που φέρεται ότι είπε ο πρωθυπουργός την Παρασκευή στο περιβάλλον του για να εξηγήσει την παραίτησή του: “Γιατί να πρέπει εγώ να ασχοληθώ μ’ αυτά τα σκατά”;

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Πρωτοσέλιδα από kiosko.net

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε