Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

CNN: Ο Ομπάμα στηρίζει μυστικά στους αντάρτες της Συρίας

CNN: Ο Ομπάμα στηρίζει μυστικά στους αντάρτες της Συρίας

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει εξουσιοδοτήσει τη CIA να προσφέρει μυστική στήριξη στους αντάρτες που μάχονται το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Την αποκάλυψη έκανε το CNN, επικαλούμενο ανώνυμους Αμερικανούς αξιωματούχους. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η εντολή από τον Αμερικανό πρόεδρο δόθηκε τους τελευταίους λίγους μήνες και εξουσιοδοτεί την CIA και άλλες υπηρεσίες να προσφέρουν μυστική υποστήριξη στους εξεγερμένους.

Η φύση της βοήθειας δεν διευκρινίστηκε, αλλά το ρεπορτάζ επικαλείται διπλωματικές πηγές σύμφωνα με τις οποίες οι ΗΠΑ παρείχαν πληροφορίες στους εξεγερμένους σχετικά με τις κινήσεις των συριακών στρατευμάτων.

Η αμερικανική κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι θα αυξήσει την υποστήριξή της προς την εξέγερση ύστερα από την αποτυχία των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να εντείνουν την πίεση προς τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ.

Έχει ανακοινώσει ότι δεν θα εξοπλίσει τους αντάρτες επικαλούμενη–μεταξύ άλλων–την έλλειψη πληροφόρησης σχετικά με τις διάφορες οργανώσεις που μάχονται κατά του καθεστώτος από τον Μάρτιο του 2011.

Η Ουάσινγκτον εξάλλου αύξησε κατά σχεδόν δέκα εκατομμύρια δολάρια την βοήθειά της προς τους αντάρτες ανεβάζοντας το ποσό της συνολικής συνεισφοράς της σε 25 εκατομμύρια δολάρια αποκλειστικά και μόνο για ιατρικό εξοπλισμό και εξοπλισμό επικοινωνιών, ανακοίνωσε χθες ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ.

Οι ΗΠΑ άλλωστε έχουν διαθέσει 64 εκατομμύρια δολάρια για ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία μέσω των Ηνωμένων Εθνών και οργανώσεων αρωγής.

Όλα αυτά ενώ ο εμφύλιος στη Συρία μαίνεται. Οι αντάρτες βομβάρδισαν το πρωί της Πέμπτης το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Μενάγκ, 30 χλμ βορειοδυτικά της πόλης Χαλέπι, απ’ όπου απογειώνονται τα ελικόπτερα και τα αεροσκάφη που πραγματοποιούν επιδρομές στην πόλη, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανατριχίλα! Αντάρτες εκτελούν οπαδούς του Άσαντ σε κοινή θέα – Σοκαριστικό video

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε