Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Coffee shop μόνο για λίγες εθνικότητες στην Ολλανδία

Η είσοδος στα κόφι σοπ του Μάαστριχτ θα επιτρέπεται από τον Οκτώβριο μόνο στους Ολλανδούς, τους Βέλγους και τους Γερμανούς υπηκόους, προκειμένου να περιοριστούν οι “φασαρίες” που σχετίζονται με τον “ναρκοτουρισμό”.

“Ο δήμος γνωστοποίησε ότι τα κόφι σοπ θα κλείσουν αν δεν μειωθούν οι φασαρίες”, είπε ο Μαρκ Γιόσεμανς, ιδιοκτήτης του καταστήματος Easy Going και πρόεδρος των επίσημων κόφι σοπ του Μάαστριχτ (VOCM) που είχαν την πρωτοβουλία να απαγορεύσουν την πρόσβαση σε ορισμένους πελάτες.

Περίπου 1,4 εκατομμύρια τουρίστες, κυρίως Βέλγοι, Γερμανοί και Γάλλοι, επισκέπτονται κάθε χρόνο τα 14 κόφι σοπ της πόλης, προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία. Τις νύχτες επικρατεί πανδαιμόνιο ενώ έχουν πολλαπλασιαστεί και οι έμποροι ναρκωτικών στους δρόμους.

“Σε μια έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι πελάτες που προέρχονται από όμορες χώρες χρησιμοποιούν συνήθως τα μέσα μαζικής μεταφοράς και, για παράδειγμα, δεν προκαλούν πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία”, εξήγησε ο Γιόσεμανς.

Απαγορεύοντας την πρόσβαση σε Γάλλους, Λουξεμβούργιους, Ισπανούς και Ιταλούς τα κόφι σοπ του Μάαστριχτ ελπίζουν ότι θα μειώσουν τις “οχλήσεις” κατά περίπου 20%.

Η ολλανδική κυβέρνηση εξετάζει από την πλευρά της ένα νομοσχέδιο με το οποίο θα εισαχθεί η “κάρτα κάνναβης” η οποία θα απευθύνεται μόνο στους κατοίκους της Ολλανδίας και θα είναι υποχρεωτικό να τη διαθέτει κανείς προκειμένου να επισκεφθεί ένα από τα 670 κόφι σοπ της χώρας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε