Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λίγα Σύννεφα 31 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

ΔΝΤ: Κίνδυνος να αυξηθούν κατά 23 εκατ. οι φτωχοί στον πλανήτη

ΔΝΤ: Κίνδυνος να αυξηθούν κατά 23 εκατ. οι φτωχοί στον πλανήτη
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 14.11.2011 | 21:57
Πρώτη δημοσίευση: 14.11.2011 | 21:47

Το ΔΝΤ εξέφρασε την ανησυχία του ότι επιπλέον άνθρωποι θα προστεθούν στην Αφρική, στην Ασία, στην περιοχή του Ειρηνικού, εαν ξεσπάσει άμεσα μια οικονομική κρίση ικανή να πλήξει και τις πλούσιες οικονομίες του πλανήτη.

Αυτή η ανακοίνωση του ΔΝΤ, που η σύνταξή της ολοκληρώθηκε στα τέλη του Σεπτεμβρίου, όμως ευρέως δημοσιοποιείται σήμερα, τιτλοφορείται: Η διαχείριση των κινδύνων της ανάπτυξης και των σοκ από την τρέχουσα αποτίμηση των παγκόσμιων πρώτων υλών.

Αναφέρεται, συγκεκριμένα, ότι εφόσον η ανάπτυξη όλης της παγκόσμιας οικονομίας καθηλωθεί στο τέλος του τρέχοντος έτους για όλο το 12μηνο στο 2,6% , ακολούθως στο 2,4%, του χρόνου, τότε: "προκύπτουν μεγάλες αντιξοότητες, όσον αφορά τη χρηματο-πιστωτική συγκυρία, και για κάποια πλούσια κράτη", "μία γενικευμένη ύφεση στη 17μελή ευρωζώνη" και, τέλος,"έντονες επιπτώσεις για τον συνολικό αριθμό των φτωχών πολιτών" σε όλο τον πλανήτη.

"Αν το ανωτέρω σενάριο για τη διεθνή ανάπτυξη επαληθευτεί τότε στα κράτη, όπου υφίστανται οι χαμηλές αμοιβές, έως τον Δεκέμβριο του '12 επιπλέον 23 εκατομ.άνθρωποι θα γίνουν φτωχοί", επισημαίνεται.

Προβλέπεται, επίσης, στο έγγραφο του ΔΝΤ μια 'υπόθεση εργασίας' στο πλαίσιο της οποίας η παρατεταμένη κρίση της παγκόσμιας οικονομίας απολήγει σε μια μαζική στροφή επενδυτών στην εκμετάλλευση των παγκόσμιων πρώτων υλών : "σε αυτήν την περίπτωση, ακριβαίνουν μεν--απότομα--πετρέλαιο και τρόφιμα", όμως από την άλλη μεριά "δεν επακολουθεί ξανά κύκλος ύφεσης για την παγκόσμια οικονομία. Με τη διαφορά, ότι προστίθενται στους φτωχούς άλλα 31 εκατομμύρια άνθρωποι".

Διαβάστε επίσης:   Διαδώστε αυτό το άρθρο