Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Δαιδήλωσαν στη μνήμη των τριών ρώσων αυτοχείρων

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Δεκάδες άνθρωποι συμμετείχαν σε πορεία, στη Γλασκώβη, για να τιμήσουν τη μνήμη τριών Ρώσων  που αυτοκτόνησαν για να μην απελαθούν.

Η τραγωδία, που έγινε στις 7 Μαρτίου, συγκλόνισε τη συνοικία Ρεντ Ρόουντ της πόλης, όπου κατοικούν πολλά άτομα που έχουν ζητήσει άσυλο.

 Ο Σεργκέι Σερίχ, 43 ετών, η σύζυγός του, Τατιάνα, και ο γαμπρός του πήδηξαν από τον 15ο όροφο του κτιρίου όπου διέμεναν. Νωρίτερα την ίδια ημέρα είχαν ειδοποιηθεί από τις βρετανικές αρχές να εγκαταλείψουν το διαμέρισμα γιατί το αίτημά τους να τους χορηγηθεί άδεια παραμονής στη Βρετανία είχε απορριφθεί.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα “Γκάρντιαν” ο Σερίχ, που υποστήριζε ότι ήταν πρώην πράκτορας της ρωσικής μυστικής υπηρεσίας FSB, ενδέχεται να υπέφερε από ψυχολογικά προβλήματα. Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η οικογένεια είχε παλαιότερα πάρει άδεια διαμονής στον Καναδά αλλά αναγκάστηκε να φύγει από τη χώρα αυτή μετά από μια “διαφορά” με τις καναδικές αρχές.

    Μέλη ανθρωπιστών και θρησκευτικών οργανώνσεων, συνδικαλιστές και γείτονες της οικογένειας συμμετείχαν στην πορεία ζητώντας να σταματήσουν οι απελάσεις των αιτούντων άσυλο.

   

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε