Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Δαμασκός: Αίματα παντού! Δεκάδες νεκροί από δυο βομβιστικές επιθέσεις! [pics, vid]

Δαμασκός: Αίματα παντού! Δεκάδες νεκροί από δυο βομβιστικές επιθέσεις! [pics, vid]

15 Μαρτίου 2017. Η Δαμασκός για ακόμη μία φορά πλημμυρίζει με αίμα… Τουλάχιστον 31 άνθρωποι ξεψύχησαν μετά από δύο επιθέσεις βομβιστών – καμικάζι. Δεκάδες είναι και αυτοί που τραυματίστηκαν.

Η πρώτη επίθεση είχε στόχο το Μέγαρο της Δικαιοσύνης, στην κεντρική Δαμασκό, κοντά στην Παλιά Πόλη. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νάτζεμ αλ Άχμαντ δήλωσε στους δημοσιογράφους πως ο αρχικός απολογισμός των νεκρών ανέρχεται στους 31, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν απλοί πολίτες.

Η δεύτερη επίθεση διαπράχθηκε σε ένα εστιατόριο στην περιοχή Ραμπουέ της Δαμασκού δυτικά του σημείου της πρώτης επίθεσης, προκαλώντας πολλές απώλειες, ανέφεραν κρατικά ΜΜΕ, χωρίς ωστόσο να γίνεται γνωστός ο ακριβής αριθμός των θυμάτων.

Ο βομβιστής-καμικάζι του δικαστικού μεγάρου πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε στις 1:20 μ.μ., όταν η αστυνομία προσπάθησε να τον εμποδίσει να εισέλθει στο κτίριο. Τότε το δικαστήριο γέμισε με αίματα… αίματα αθώων ανθρώπων! Όπως βλέπετε, μετά από την έκρηξη επικρατεί ένα χάος, σκόρπια χαρτιά, παπούτσια, σπασμένα τούβλα και πέτρες παντού.

Νέα τρομοκρατικό χτύπημα μετά την επίθεση αυτοκτονίας στη Δαμασκό

Η έκρηξη έπληξε το δικαστήριο «σε μια ώρα που η περιοχή είναι γεμάτη» δικηγόρους, δικαστές και πολίτες, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πολλοί άνθρωποι, δήλωσε ο Άχμεντ αλ Σάγιντ, υψηλόβαθμος δικαστικός υπάλληλος, στο τηλεοπτικό δίκτυο al Ikhbariya.

Ο ίδιος πρόσθεσε αργότερα πως 45 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Δεν είναι γνωστές άλλες λεπτομέρειες προς το παρόν.

Κρατικά ΜΜΕ ανέφεραν πως ο δεύτερος βομβιστής εισήλθε στο εστιατόριο και πυροδότησε τα εκρηκτικά τα οποία έπειτα από καταδίωξη από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε