Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Δασκάλες και καθαρίστριες σχολείου βάζουν από την τσέπη τους για να τρώνε 15 μαθητές

Δασκάλες και καθαρίστριες σχολείου βάζουν από την τσέπη τους για να τρώνε 15 μαθητές

Συγκινητική είναι η πρωτοβουλία τεσσάρων δασκάλων και καθαριστριών σε σχολείο της Ιταλίας, να συνεισφέρουν με δικά τους χρήματα ώστε να τρώνε μεσημεριανό 15 μαθητές.

Στο σχολείο, βρίσκεται στην κωμόπολη Άντρο του Μιλάνου, οι δασκάλες και οι καθαρίστριες, μαζί με τον διευθυντή, αποφάσισαν να βάλουν από την τσέπη τους για να μπορούν να συνεχίσουν να τρώνε στο εστιατόριο του σχολείου δεκαπέντε μαθητές, οι γονείς των οποίων αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Πρόσφατα, ο δήμαρχος της κωμόπολης Όσκαρ Λαντσίνι, στέλεχος της Λέγκας του Βορρά, είχε δηλώσει ότι “τα παιδιά οι γονείς των οποίων δεν καταβάλλουν κάθε μήνα τα προβλεπόμενα τριάντα ευρώ για το μεσημεριανό φαγητό, δεν θα μπορούν να συνεχίσουν να τρώνε με τους συμμαθητές τους”.

Πέρυσι το κόστος είχε καλυφθεί από το κεντροαριστερό συνδικάτο Cgil, από την εθελοντική καθολική οργάνωση Caritas και έναν τοπικό επιχειρηματία ο οποίος και είχε λάβει τιμητική διάκριση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

Φέτος όμως το πρόβλημα παρουσιάστηκε εκ νέου και ο δήμαρχος δεν θέλησε να “κάνει πίσω”. Η πρωτοβουλία στην οποία προχώρησαν οι δασκάλες και οι καθαρίστριες θα συνεχισθεί ως τον Ιούνιο. Οι δεκαπέντε μαθητές στην πλειονότητά τους είναι παιδιά οικογενειών αλλοδαπών που έχασαν την δουλειά τους λόγω της οικονομικής κρίσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε