Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Λιακάδα 7 Αθήνα Αναλυτικά

Δάσκαλοι αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν γιατί δεν τους προσέλαβαν!

Δάσκαλοι αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν γιατί δεν τους προσέλαβαν!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 18.09.2011 | 08:19
Πρώτη δημοσίευση: 17.09.2011 | 17:54

Οι απελπισμένοι δάσκαλοι, που απέτυχαν σε διαγωνισμό για την πρόσληψη εκπαιδευτικών, έστησαν ένα ικρίωμα απέναντι απο το υπουργείο παιδείας, τους έσωσε όπως το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία.

Πέντε Τυνήσιοι πτυχιούχοι Πανεπιστημίου αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν ομαδικά στην πόλη Κασερίν όταν απέτυχαν σε ένα διαγωνισμό για την πρόσληψη εκπαιδευτικών.

Αμφισβητώντας τα αποτελέσματα του διαγωνισμού, που τα χαρακτήρισαν "άδικα", οι πέντε άνδρες που κατάγονται από το Κασερίν, μια πάμφτωχη περιοχή με πολύ υψηλή ανεργία, επιχείρησαν να απαγχονιστούν σε ένα αυτοσχέδιο ικρίωμα, απέναντι από την τοπική έδρα του υπουργείου Παιδείας.

Ένας δημόσιος υπάλληλος, ο Ρασίντ Τζαμπάρι, είπε ότι τους έσωσε το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία. Όλοι τους μεταφέρθηκαν στο τοπικό νοσοκομείο.

"Είναι μια πράξη απελπισίας. Αυτός ο πρώτος διαγωνισμός μετά την επανάσταση ήταν η τελευταία τους ελπίδα", είπε, εξηγώντας ότι οι δάσκαλοι, όλοι τους γύρω στα 40, ήταν άνεργοι επί χρόνια και δεν τους είχαν προσλάβει σε κανέναν από τους διαγωνισμούς που οργάνωνε η προηγούμενη κυβέρνηση του προέδρου Μπεν Άλι.

Σύμφωνα με το τυνησιακό πρακτορείο ΤΑΡ πριν αποφασίσουν να θέσουν τέλος στη ζωή τους είχαν πραγματοποιήσει πολυήμερη καθιστική διαμαρτυρία ζητώντας περισσότερη ισονομία.

Η αυτοπυρπόληση ενός νεαρού πωλητή φρούτων, του Μοχάμεντ Μπουαζίζι, στις 17 Δεκεμβρίου 2010, ήταν η αφορμή για τη μεγάλη εξέγερση που ανέτρεψε τελικά το καθεστώς του Μπεν Άλι, στις 14 Ιανουαρίου.   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook