Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

De Morgen – Κυπριακό: Ο Ερντογάν φταίει για το ναυάγιο

De Morgen –  Κυπριακό: Ο Ερντογάν φταίει για το ναυάγιο

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ευθύνεται, σύμφωνα με τα βελγικά μέσα για το φιάσκο της Γενεύης. Οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου για τα στρατεύματα που δεν θα μετακινηθούν από την Κύπρο φαίνεται πως είναι ο λόγος που οι διαβουλεύσεις δεν κατέληξαν σε συμφωνία για το Κυπριακό.

Όπως αναφέρει η De Morgen, με το που ο Ερντογάν απέκλεισε με κατηγορηματικό τρόπο την αποχώρηση όλων των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο, ξεκίνησε να απομακρύνεται πλέον το ενδεχόμενο επίτευξης μιας συμφωνίας για την επανένωση της νήσου.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η De Tijd, σημειώνει κι αυτή ότι με την στάση του ο Τούρκος Πρόεδρος «σπείρει αμφιβολίες για την ευόδωση των διαπραγματεύσεων», καθώς η κατηγορηματική του διαβεβαίωση ότι τα τουρκικά στρατεύματα θα παραμείνουν για πάντα στο νησί λειτουργεί ανασταλτικά στις προσπάθειες εξεύρεσης μιας λύσης.
 

Τέλος με σκωπτικό τρόπο αντιμετωπίζει η De Morgen το πράσινο φως που έδωσε η τουρκική Εθνοσυνέλευση για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την μετατροπή του πολιτεύματος σε προεδρική δημοκρατία. Λίγο ακόμα και το όνειρο του Ερντογάν να παραμείνει στην εξουσία μέχρι το 2034 θα γίνει πραγματικότητα, παρατηρεί η εφημερίδα.

Με πληροφορίες ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε