Σάββατο, 20 Απρ.
19oC Αθήνα

«Δε λέω τίποτα για να μη γίνουν συλλήψεις » του Μπρέιβικ για τους… “Ναϊτες”

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Ατάραχος, με φασιστικό χαιρετισμό και αποφασισμένος να πει μόνο όσα εκείνος θέλει, εμφανίστηκε για τρίτη μέρα στο δικαστήριο ο Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ.

Ο μακελάρης της Νορβηγίας αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις για τις επαφές που υποτίθεται ότι είχε με άλλους μαχητικούς εθνικιστές, οι οποίες φέρεται ότι οδήγησαν στη δημιουργία των «Ναϊτών Ιπποτών», της μυστικιστικής οργάνωσης στην οποία λέει πως ανήκει.

“Δεν επιθυμώ να εκφραστώ πάνω σ’ αυτό”, επανέλαβε ξανά και ξανά ο Μπρέιβικ απαντώντας στις επίμονες ερωτήσεις της εισαγγελέως Ίνγκα Μπέγερ Ενγκ.

Στο μανιφέστο του των 1.500 σελίδων που διένειμε την ημέρα των επιθέσεων, ο 33χρονος ακροδεξιός εξτρεμιστής υποστηρίζει πως είναι μέλος ενός δικτύου μαχητικών εθνικιστών, των Ναϊτών Ιπποτών, το οποίο ίδρυσε μαζί με άλλα τρία πρόσωπα το 2002 στο Λονδίνο. Μόνο που η νορβηγική αστυνομία δεν έχει καταφέρει να αποδείξει την ύπαρξη του δικτύου.

Ο Μπρέιβικ αρκέσθηκε να εξηγήσει πως ήρθε “παρεμπιπτόντως” σε επαφή στο Ίντερνετ, το 2001, μ’ ένα πρόσωπο στο εξωτερικό και η επαφή αυτή ήταν το έναυσμα για τη δημιουργία των Ναϊτών Ιπποτών.

Επιβεβαίωσε επίσης ότι μετέβη στη Λιβερία για να συναντήσει ένα Σέρβο μαχητικό εθνικιστή, αρνήθηκε όμως να κάνει γνωστό το όνομά του και τους λόγους της συνάντησης, μιλώντας μόνο για μια διαδικασία επιλογής.

“Δεν επιθυμώ να παράσχω πληροφορίες που μπορεί να οδηγήσουν σε επιπλέον συλλήψεις”, δήλωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπρέιβικ: “Θα το ξανάκανα”

Χαιρέτισε φασιστικά στην έναρξη της δίκης του ο Μπρέιβικ! (VIDEO&ΦΩΤΟ)

Γιατί έβαλε τα κλάματα ο Μπρέιβικ – Δείτε video και φωτό – Δεν ένιωσε τύψεις

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε