Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

«Δε μπορούμε να γυρίσουμε στο σχολείο μας, η δασκάλα μας πέθανε»

«Δε μπορούμε να γυρίσουμε στο σχολείο μας, η δασκάλα μας πέθανε»

Μια ακόμα συγκλονιστική ιστορία πίσω από την τραγωδία του Κονέκτικατ, όπου την περασμένη Παρασκευή ο Άνταμ Λάνζα δολοφόνησε 26 ανθρώπους στο σχολείο Sandy Hook.

Πρωί Παρασκευής και ο Τζιν Ρόζεν είχε ταΐσει τις γάτες του και κατευθυνόταν σε ένα εστιατόριο κοντά στο σπίτι του, που δε βρίσκεται μακριά από το δημοτικό σχολείο του Νιούταουν. 15 λεπτά νωρίτερα, είχε ακούσει πυροβολισμούς αλλά φαντάστηκε ότι ήταν κάποιος κυνηγός.

Δε μπορούσε να φανταστεί το κακό που είχε συμβεί. Μέχρι που στην άκρη του γκαράζ του είδε έξι παιδάκια, κατατρομαγμένα να κάθονται σε κύκλο. Ο οδηγός ενός σχολικού ήταν μαζί τους και τους έλεγε πως όλα θα πάνε καλά.

Είναι τα παιδιά που κατάφεραν να το σκάσουν από το σχολείο, όπου ο 20χρονος έσπερνε το θάνατο. Τα παιδιά που έσωσε η 27χρονη δασκάλα τους, η 27χρονη Βικτόρια Σοτο. Τα έκρυψε σε μια ντουλάπα και είπε στον μακελάρη, πριν την εκτελέσει, πως ήταν στο γυμναστήριο.

«Δε μπορούμε να πάμε ξανά στο σχολείο. Η δασκάλα μας, η κυρία Σότο, είναι νεκρή. Δεν έχουμε δασκάλα» του είπε ένα αγοράκι.

Ο Τζιν Ρόζεν, συνταξιούχος ψυχολόγος, πήρε τα τέσσερα κορίτσια και τα δυο αγόρια στο σπίτι του. Τους έδωσε παιχνίδια να παίξουν, τους έδωσε πορτοκαλάδα και κάλεσε τους γονείς τους, για να τους ενημερώσει πως ήταν καλά.

Στις περίπου δυο ώρες που έμεινε μαζί τους, άκουσε τα δυο αγόρια να του περιγράφουν πως ο Λάνζα εκτέλεσε τη δασκάλα τους. «Είπαν ότι είχε ένα μεγάλο και ένα μικρό όπλο», είπε ο Ρόζεν.

Τα παιδιά ήταν κατατρομαγμένα. Ένα κοριτσάκι πέρασε όλη την ώρα με ένα κουκλάκι-σκυλάκι Δαλματίας στην αγκαλιά της και κοιτάζοντας έξω από το παράθυρο, περιμένοντας για τη μαμά της.

Δυο ώρες αφού είχε φύγει και το τελευταίο παιδί, χτύπησε η πόρτα του Ρόζεν. Ήταν μια μητέρα που έψαχνε το παιδί της. Το πρόσωπο της ήταν παγωμένο από τον τρόμο. Είχε ακούσει ότι κάποια παιδιά είχαν βρει καταφύγιο εκεί. Όταν αργότερα ο Τζιν Ρότζερ είδε τη λίστα με τα θύματα, το όνομα του παιδιού της, ήταν εκεί…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Αντίο γαλάζια μου μάτια” – Ράγισαν καρδιές στις πρώτες κηδείες των θυμάτων του Κονέκτικατ

Η τελευταία φωτογραφία της τάξης που θέρισε ο μακελάρης του Κονέκτικατ

Εξαφανίστηκαν από facebook και twitter τα λόμπι υπερ της οπλοκατοχής!

Οι τελευταίες στιγμές των θυμάτων του μακελάρη του Κονέκτικατ – Μαρτυρίες για τον ηρωισμό παιδιών και δασκάλων

Συνωμοσία ή σύμπτωση; Το σχολείο του μακελειού στο Κονέκτικατ αναφερόταν στην τελευταία ταινία του Batman (VIDEO)

Κι όμως! Κοριτσάκι 6,5 ετών προσποιήθηκε ότι ήταν νεκρό την ώρα που ο μακελάρης του Κονέκτικατ Ανταμ Λάνζα εκτελούσε δίπλα του τους συμμαθητές του!

Άρχισε να πυροβολεί σε νοσοκομείο – Ήθελε να μιμηθεί το μακελειό στο Κονέκτικατ

Αυτή είναι η γυναίκα που όπλισε το χέρι του μακελάρη του Κονέκτικατ – Η μητέρα του Ανταμ Λάνζα τον ώθησε στο αιματοκύλισμα μιας ολόκληρης τάξης

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε