Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Δε βρήκαν τελικά άλογο στα ζυμαρικά της Nestle

Δε βρήκαν τελικά άλογο στα ζυμαρικά της Nestle

Το υπουργείο Υγείας της Ιταλίας ανακοίνωσε σήμερα ότι από τις εργαστηριακές εξετάσεις δεν εντοπίστηκαν ίχνη DNA αλόγου σε έτοιμα γεύματα ζυμαρικών με βοδινό της ελβετικής γιγαντιαίας εταιρείας τροφίμων Nestle, τα οποία την Δευτέρα αποσύρθηκαν από την αγορά.

Η Nestle απέσυρε δύο κατεψυγμένα γεύματα, τα «Buitoni Beef Ravioli» (ραβιόλια με μοσχαρίσιο κιμά) και «Beef Tortellini» (τορτελίνια με μοσχαρίσιο κιμά) από την ιταλική και ισπανική αγορά και πάγωσε την παραγωγή τους ύστερα από εργαστηριακές εξετάσεις που διεξήγαγε η ίδια από τις οποίες διαπιστώθηκε ότι τα προϊόντα περιείχαν DNA αλόγου σε ποσοστό μεγαλύτερο του 1%.

Οι ιταλικές αρχές κατέσχεσαν 26 τόνους προϊόντων βοδινού κρέατος την Πέμπτη ύστερα από την απόσυρση των γευμάτων από την Nestle.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο τονίζει ότι “κανένα ίχνος DNA αλόγου δεν εντοπίστηκε στα έτοιμα και στα κατεψυγμένα γεύματα ζυμαρικών με βοδινό της Nestle”. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το αποτέλεσμα των εργαστηριακών εξετάσεων που πραγματοποιήθηκαν στα κατασχεθέντα προϊόντα στην Ισπανία.

Το υπουργείο ανέφερε ότι οι εργαστηριακές εξετάσεις των ιταλικών αρχών στα προϊόντα που περιείχαν βοδινό αφορούσαν εκείνα που παρασκευάζονταν στο εργοστάσιο Safim κοντά στο Τορίνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Και σε προϊόντα της Nestle βρέθηκε DNA αλόγου!

Διατροφικό σκάνδαλο: Χιλιάδες έλεγχοι σε προμαγειρεμένα φαγητά

Βρέθηκε κρέας αλόγου σε σχολεία και νοσοκομεία

Διατροφικό σκάνδαλο: Έρευνες σε κυπριακή εταιρεία για κρέας αλόγου

Νέες διαστάσεις παίρνει το σκάνδαλο με το κρέας αλόγου σε τρόφιμα

ΕΦΕΤ: Δεν υπάρχουν στην ελληνική αγορά μπιφτέκια από… άλογο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε