Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Δείτε, το αεροπλάνο που μετατρέπεται σε υποβρύχιο !

Eίναι αρκετά ελαφρύ,  για να πετάξει και αρκετά βαρύ για να καταδυθεί…

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι τα αεροπλάνα κυριαρχούσαν στους αιθέρες και τα υποβρύχια κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, αλλά η Υπηρεσία Έρευνας και Ανάπτυξης Τεχνολογίας του αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας (DAPRA – Defense Advanced Research Projects Agency) σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα αεροσκάφος που να τα συνδυάζει όλα.

Το σχέδιο,  προβλέπει ένα  αεροσκάφος το οποίο θα είναι “αόρατο” και θα αιφνιδιάζει τον στόχο του, πλησιάζοντας τον από τον αέρα.
Όταν θα τον εντοπίζει, θα μετατρέπεται σε υποβρύχιο χτυπώντας τον και στη συνέχεια θα ξαναπετάει για την επιστροφή του.

Επιστήμονες της υπηρεσίας τονίζουν ότι πριν από κάποιο καιρό, η συγκεκριμένη ιδέα θα ήταν ουτοπική, αλλά πλέον δεν ισχύει αυτό.

Η μεγάλη πρόκληση και δυσκολία των μηχανικών και ερευνητών είναι να πετύχουν την τέλεια αναλογία πάνω στο αεροσκάφος, του ελαφρού αεροπλάνου και του ογκώδους υποβρυχίου, ώστε να μπορέσει να συνδυάσει και τις δύο λειτουργίες.

Aφενός, θα πρέπει να είναι αρκετά ελαφρύ για να πετάξει και αρκετά βαρύ για να καταδυθεί.

Από αυτό το ζήτημα, θα εξαρτηθεί και η πηγή ενέργειας του καινοτόμου σκάφους, καθώς και το είδος κινητήρα που θα έχει, πιθανότατα μία παραλλαγή ενός ειδκού κινητήρα τζετ , που δεν θα ρυπαίνει το περιβαλλον.

Παράλληλα, θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στα πτερύγιά του, ώστε να μην προκαλούν πρόβλημα στην αεροδυναμική κατά την εναέρια δράση του.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε