Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Δεκάδες νεκροί στην Υεμένη

Δεκάδες νεκροί στην Υεμένη

Σαράντα δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 37 τραυματίστηκαν σε μια επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε το Σάββατο βράδυ στη νότια Υεμένη και η οποία αποδίδεται στην αλ Κάιντα.

Ο προηγούμενος απολογισμός του κυβερνήτη της επαρχίας Αμπιάν Τζαμάλ αλ Άκαλ έκανε λόγο για 20 νεκρούς στην επίθεση που σημειώθηκε όταν βομβιστής-καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά που είχε ζωστεί στην διάρκεια μιας κηδείας σε ένα χωριό βόρεια της πόλης Τζάαρ, πρώην προπύργιο της αλ Κάιντα.

Στόχος του καμικάζι ήταν μέλη φυλών που πολέμησαν στο πλευρό του στρατού στη διάρκεια της επίθεσης εναντίον ισλαμιστών μαχητών που φέρονται ότι συνδέονται με την αλ Κάιντα στην επαρχία Αμπιάν, που ανακαταλήφθηκε από τις κυβερνητικές δυνάμεις τον Ιούνιο, γεγονός το οποίο η Σαναά είχε χαρακτηρίσει σημαντική επιτυχία.

Η επίθεση εξαπολύθηκε από «έναν καμικάζι της αλ Κάιντα που πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε στη διάρκεια μιας τελετής πένθους, που τελέστηκε στην μνήμη ενός γονέα ενός επικεφαλής των λαϊκών επιτροπών» (σ.σ. παραστρατιωτικών ομάδων που συνέδραμαν το στρατό) στην Τζάαρ, σημείωσε ο αλ Άκαλ.

Έρευνα έχει ξεκινήσει για να καθοριστεί ο ακριβής αριθμός των νεκρών και η ταυτότητα του δράστη αυτής της «δειλής και εγκληματικής επίθεσης», πρόσθεσε ο ίδιος.

Διαβάστε
Ο Ιούλιος ο πιο αιματηρός μήνας στη Συρία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε