Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Δεκάδες πτώματα πεταμένα σε αυτοκινητόδρομο στην Τανζανία

Δεκάδες πτώματα πεταμένα σε αυτοκινητόδρομο στην Τανζανία

 Δεκάδες πτώματα λαθρομεταναστών από την Αιθιοπία πετάχτηκαν στην άκρη ενός αυτοκινητόδρομου στην Τανζανία, μετά το θάνατό τους από ασφυξία μέσα σε ένα φορτηγό, μαζί με πολλούς άλλους επίδοξους μετανάστες, οι οποίοι βρέθηκαν ζωντανοί. Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό αυτού του είδους που σημειώνεται φέτος στην Τανζανία.

Έως και 45 πτώματα πετάχτηκαν κατά μήκος ενός πολυσύχναστου αυτοκινητόδρομου σε δάσος της χώρας, γράφει σήμερα η τοπική εφημερίδα Guardian, μαζί με άλλους 72 Αιθίοπες που βρέθηκαν ζωντανοί και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

“Όταν ο οδηγός είδε ότι πέθαιναν κάποιοι άνθρωποι, αποφάσισε να τους πετάξει στο δάσος και να διαφύγει με το όχημά του”, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Περέιρα Άμε Σίλιμα.

Η αστυνομία στην κεντρική περιοχή Ντόντομα, στην οποία βρέθηκαν χθες τα πτώματα, αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά.

“Δεν έχω ξαναδεί ποτέ κάτι τέτοιο (…) Υπήρχαν τόσα πολλά πτώματα κατά μήκος του δρόμου. Οι άνθρωποι που επέβαιναν στα διερχόμενα οχήματα είχαν σοκαριστεί με το θέαμα”, δήλωσε ο κάτοικος της περιοχής Φάτουμα Αμίρ.

Μέσω της Τανζανίας, στην ανατολική Αφρική, μεταφέρονται συχνά Σομαλοί και Αιθίοπες λαθρομετανάστες προς τη Νότια Αφρική και την Ευρώπη.

Το φορτηγό αυτό κατευθυνόταν μάλλον προς τα νοτιοδυτικά σύνορα της Τανζανίας με τη Ζάμπια και το Μαλάουι, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Τον Ιανουάριο 20 Σομαλοί λαθρομετανάστες πέθαναν από ασφυξία καθώς μεταφέρονταν με φορτηγό μέσω της Τανζανίας. Οι σοροί τους είχαν πεταχτεί κατά τον ίδιο τρόπο στο δρόμο.

Την περασμένη Παρασκευή τουλάχιστον 47 άνθρωποι που πιστεύεται ότι ήταν λαθρομετανάστες από την ανατολική Αφρική έχασαν τη ζωή τους όταν το πλοιάριο με το οποίο μεταφέρονταν ανατράπηκε σε λίμνη στο γειτονικό Μαλάουι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε