Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές στη Ρώμη ζητούν μέτρα για ανάπτυξη και θέσεις εργασίας

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές στη Ρώμη ζητούν μέτρα για ανάπτυξη και θέσεις εργασίας

Δεκάδες χιλιάδες μέλη συνδικάτων διαδήλωσαν σήμερα στη Ρώμη, καλώντας να ληφθούν μέτρα που προωθούν την ανάπτυξη, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και μια δικαιότερη φορολογία.

Οι διαδηλωτές απαίτησαν από την κυβέρνηση τεχνοκρατών του πρωθυπουργού Μάριο Μόντι να λάβει πιο αποφασιστικά μέτρα κατά της οικονομικής κρίσης. Απαίτησαν επίσης να πραγματοποιήσει μια “σοβαρή αλλαγή πορείας στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής”.

Τα κυριότερα συνδικάτα, CGIL, CISL και UIL, που διοργάνωσαν τη διαμαρτυρία, ανέφεραν πως σε αυτήν έλαβαν μέρος 200.000 άνθρωποι.

“Πρέπει να αλλάξουμε την πολιτική ατζέντα και χρειαζόμαστε συγκεκριμένα (μέτρα)” αντί για μέτρα που γίνονται πρωτοσέλιδα, είπε η επικεφαλής της CGIL Σουζάνα Καμούσο.

Αναφέρθηκαν κάποιες αψιμαχίες στη διάρκεια μικρότερων συλλαλητηρίων στην Μπολόνια (βόρεια), την οποία εκείνη την ώρα επισκεπτόταν ο Μόντι.

Η αστυνομία συγκρούστηκε με μια ομάδα η οποία αντιτίθεται σε αυτό που αποκαλεί “κυβέρνηση των τραπεζών”, ενώ κάποιοι διαδηλωτές πέταξαν μπογιές στα γραφεία της Deutsche Bank, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

Την Παρασκευή (χθες) το υπουργικό συμβούλιο του Μόντι ανακοίνωσε ένα πακέτο μέτρων που αποσκοπούν στην ενίσχυση της ανάπτυξης στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης.

Το δημόσιο χρέος της Ιταλίας ανέρχεται σχεδόν στο 120% του ΑΕΠ, ενώ η χώρα βρίσκεται τεχνικά σε ύφεση καθώς το ΑΕΠ συρρικνώνεται τα τρία τελευταία τρίμηνα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε