Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λίγα Σύννεφα 32 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Δεκαεννέα εκατομμύρια Ευρωπαίοι πολίτες πεινάνε

Δεκαεννέα εκατομμύρια Ευρωπαίοι πολίτες πεινάνε
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 14.02.2012 | 22:33
Πρώτη δημοσίευση: 14.02.2012 | 18:26

Σε μία συζήτηση σχετικά με τη συνέχιση του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας προς τους άπορους πολίτες της ΕΕ, ευρωβουλευτές επεσήμαναν ότι 19.000.000 άνθρωποι πεινάνε στην Ευρώπη και περιμένουν αυτήν βοήθεια για να ζήσουν. Επίσης κινδυνεύουν να βρεθούν σύντομα στην ίδια κατάσταση πάνω από σαράντα εκατομμύρια νεόπτωχοι.

Ο αρμόδιος κοινοτικός επίτροπος Ντάτσιαν Τσιόλος αναγκάσθηκε να παραδεχθεί ότι αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο οι άνθρωποι που προσφεύγουν για βοήθεια στα προγράμματα βοήθειας στην Ευρώπη, αποδεχόμενος την τριετή καθυστέρηση που υπήρξε στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ευρωκοινοβουλίου και Επιτροπής για την έγκριση της χορήγησης επισιτιστικής βοήθειας στους Ευρωπαίους απόρους.

Αύριο θα κληθεί να ψηφίσει η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου υπέρ της χορήγησης αυτού του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας προς τους απόρους, το οποίο πρόκειται ναα διαρκέσει μέχρι και το 2013 και θα έχει ανώτατο ετήσιο προϋπολογισμό τα 500 εκατομμύρια ευρώ.

Στην σημερινή συζήτηση στην Ολομέλεια, ωστόσο, οι ευρωβουλευτές επεσήμαναν ότι το ζητούμενο είναι να συνεχιστεί το πρόγραμμα και μετά το πέρας του 2013 αφού όπως όλα δείχνουν ο αριθμός των απόρων και των ανθρώπων που θα στερούνται την τροφή στο μέλλον θα αυξάνεται αντί να μειώνεται.

Ο εκπρόσωπος του Λαϊκού Κόμματος τάχθηκε υπέρ της εξεύρεσης μιας συμβιβαστικής λύσης για την συνέχιση του προγράμματος, ενώ ο εκπρόσωπος των Σοσιαλιστών-Δημοκρατών υποστήριξε ότι τα προγράμματα επισιτιστικής βοήθειας προς τους απόρους θα πρέπει να συνεχιστούν όσο υπάρχει φτώχεια στην Ευρώπη.

Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες υποστήριξαν ότι δεν πρέπει η Ευρώπη να επιβάλλει μόνο προγράμματα λιτότητας αλλά να υποχρεωθεί να βοηθήσει τους άπορους.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο