Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Δεκαεπτά άτομα σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια γιορτής στο Μεξικό

Μεταξύ των νεκρών είναι και πέντε γυναίκες, οι οποίες έχασαν τη ζωή τους, όταν ομάδα ενόπλων άνοιξε πυρ εναντίον τους στη διάρκεια μεγάλης γιορτής στο Τορεόν του βορείου Μεξικού.

Δεκαεπτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκαοκτώ τραυματίστηκαν από τα πυρά της “βαριά οπλισμένης” ομάδας που εισέβαλε στη διάρκεια της γιορτής. Η επίθεση σημειώθηκε όπως ακριβώς οι επιθέσεις δολοφόνων των καρτέλ των ναρκωτικών. “Μπήκαν μέσα. Φώναξαν: σκοτώστε τους όλους και άρχισαν να πυροβολούν οτιδήποτε κινούταν”, δήλωσε αστυνομικός επικαλούμενος αυτόπτες μάρτυρες.

Η βία που έχει σχέση με το οργανωμένο έγκλημα και κυρίως με τη διακίνηση ναρκωτικών στο Μεξικό έχει προκαλέσει το θάνατο 33 ανθρώπων, μεταξύ τους έξι αστυνομικοί από το βράδυ της Παρασκευής στο βόρειο και το νότιο Μεξικό, σύμφωνα με τις αρχές. 7.000 είναι τα θύματα από την αρχή του έτους, ενώ την περασμένη χρονιά οι συγκρούσεις μεταξύ συμμοριών και δυνάμεων της τάξης προκάλεσαν το θάνατο 9.000 ανθρώπων.

Ο απολογισμός προσεγγίζει τους 25.000 νεκρούς από το Δεκέμβριο του 2006, μετά την άνοδο στην εξουσία του προέδρου Φελίπε Καλντερών, ο οποίος κήρυξε τον πόλεμο σε εμπόρους ναρκωτικών. Στην εκστρατεία αυτή για την πάταξη των καρτέλ μετέχουν 50.000 άνδρες του στρατού.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε