Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Δεκαπέντε δισ.δολάρια “καθαρά” κέρδη, φέτος, για την IATA

Ειδικά γιά τις αραβικούς αερομεταφορείς, φέτος προβλέπονται “καθαρά” κέρδη 700 εκατομμυρίων δολαρίων, από 400 εκατομμύρια δολάρια ζημιές πέρυσι.

Στέλεχος της Ένωσης Διεθνών Αερομεταφορών, της ΙΑΤΑ, στο πλαίσιο του συνεδρίου της στο Αμάν (Ιορδανία) προέβλεψε, σήμερα, “καθαρά” κέρδη 15 δισ.δολάρια ΗΠΑ φέτος, αναθεωρώντας το ποσό προς τα άνω (προβλέπονταν ως τώρα “καθαρά” κέρδη 8,9 δισ.δολαρίων).

Πρόκειται για τον κ. Μάχντι Σάμπρι, τον “περιφερειακό διευθυντή της ΙΑΤΑ γιά τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική”, που απέδωσε την αύξηση που προβλέπεται πλέον στη σαφέστατη τόνωση των εισοδημάτων της ΙΑΤΑ από τα δρομολόγιά της από και προς την Άπω Ανατολή, το γ’ φετινό τρίμηνο, αλλά και από προς την Ευρώπη και τις Ην.Πολιτείες.

“Εξαλείφθηκε πια η επίπτωση, που η διεθνής οικονομική κρίση είχε στον κλάδο των αερομεταφορών”, τόνισε μιλώντας στο ιορδανικό πρακτορείο ειδήσεων “Petra” ο αξιωματούχος. Ο ίδιος εξήγησε ότι τα μεγέθη του κλάδου γυρίζουν πια στην προ κρίσης εποχή, κατά την οποία όμως οι αερομεταφορές είχαν γνωρίσει μείωση πτήσεων και εμπορικής αξίας τους σε ποσοστό τουλάχιστον -3% .

Όμως, ο κ. Σάμπρι προϊδέασε ότι εάν παραταθούν τα περιοριστικά οικονομικά μέτρα στην ΕΕ, για να αντιμετωπιστεί η κρίση χρέους στην ευρωζώνη, “τότε θα πληγούν εκ νέου οι αερομεταφορές”.

Ειδικά γιά τις αραβικούς αερομεταφορείς, φέτος προβλέπονται “καθαρά” κέρδη 700 εκατομμυρίων δολαρίων, από 400 εκατομμύρια δολάρια ζημιές πέρυσι. Παραδείγματος χάρη, στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική καταγράφονται αυξήσεις επιβατικής κι εμπορικής κίνησης 18,6% και 30% αντιστοίχως, φέτος συγκριτικά με πέρυσι, οπότε αυτές είχαν ανάπτυξη 8,5% και 24% .

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε