Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Δεν δήλωσε καταθέσεις 2,4 εκατ. δολαρίων!

Δεν δήλωσε καταθέσεις 2,4 εκατ. δολαρίων!

Ο ανώτατος δικαστικός θεωρεί οτι δεν πρέπει να καθαιρεθεί γι αυτό το λόγο.

Ένας ανώτατος δικαστικός στις Φιλιππίνες, ο οποίος αντιμετωπίζει διαδικασία αποπομπής του, παραδέχθηκε ότι είχε τοποθετήσει 2,4 εκατ. δολάρια ΗΠΑ σε τραπεζικούς λογαριασμούς που δεν είχε δηλώσει, αλλά υποστήριξε ότι δεν πρέπει να καθαιρεθεί για αυτό το λόγο.

Δικαιολογούμενος για το γεγονός ότι δεν είχε δηλώσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς αυτούς, ο Ρενάτο Κορόνα, μέλος του Ανώτατου Δικαστηρίου, επικαλέστηκε τον ισχύοντα σήμερα νόμο περί συναλλάγματος στις Φιλιππίνες, ο οποίος εγγυάται απόλυτη εχεμύθεια στους αποταμιευτές. «Βασίστηκα στο νόμο με καλή πίστη», είπε στην επιτροπή της Γερουσίας η οποία εξετάζει το ενδεχόμενο αποπομπής του.

Ο Κορόνα, που αποχώρησε από την διαδικασία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα λέγοντας ότι αισθάνθηκε αδιαθεσία στην διάρκεια μιας τρίωρης κατάθεσής του, αντιμετωπίζει την διαδικασία της αποπομπής από τον Δεκέμβριο, όταν είχε αποκαλυφθεί πως δεν είχε δηλώσει περιουσιακά του στοιχεία—περιλαμβανομένων πολυτελών ακινήτων και τεράστιων καταθέσεων σε δολάρια. Κατηγορείται επίσης ότι προστάτευε την πρώην πρόεδρο της χώρας Γκλόρια Αρόγιο από έρευνες και διώξεις για μια σειρά υποθέσεων διαφθοράς, ψηφίζοντας υπέρ της.

Η επιτροπή της Γερουσίας αναμένεται να ακούσει τις τελικές αγορεύσεις στην διαδικασία της δίκης αυτής αύριο και να εκδώσει την απόφασή της μέσα στην εβδομάδα. Εάν κριθεί ένοχος, ο Κορόνα αναμένεται να απομακρυνθεί από τη θέση του στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε