Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

“Δεν είμαι ούτε ξεροκέφαλος, ούτε σκληρόκαρδος”

Άλλη μια συνέντευξη από τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, η δεύτερη μέσα σε μια ημέρα με την οποία φαίνεται να προσπαθεί να ρίξει τους τόνους, αφού με τις προηγούμενες δηλώσεις του έχει θέσει υποψηφιότητα για να εκλεγεί το πιο μισητό πρόσωπο στους έλληνες.

«Δεν είμαι ούτε ξεροκέφαλος ούτε σκληρόκαρδος» τόνισε στην «Hannoversche Allgemeine Zeitung» ο Β. Σόιμπλε.

Όπως είπε ο Γερμανός υπουργός οικονομικών, με αφορμή τη σκληρή του στάση απέναντι στην Ελλάδα: «Η συμφωνία πρέπει να ισχύσει ανεξάρτητα από τις εκλογές που σύντομα θα γίνουν στην Ελλάδα. Η βοήθειά μας έχει μακροπρόθεσμο ορίζοντα και έτσι πρέπει να είναι και οι μεταρρυθμίσεις. Έτσι έγινε και στην Ιρλανδία και στην Πορτογαλία. Δεν είμαστε ούτε ξεροκέφαλοι ούτε σκληρόκαρδοι. Κατανοώ τους φόβους του ελληνικού λαού. Αλλά και εμείς έχουμε μια ευθύνη – όχι μόνο απέναντι στο γερμανικό κοινοβούλιο, αλλά και στους φορολογούμενούς μας».

Τόνισε ακόμη ότι στην Ελλάδα υπάρχουν δημαγωγοί, που λένε: Φταίει η Γερμανία, φταίει η Ευρώπη, φταίνε όλοι οι άλλοι. «Αυτό είναι ανεύθυνο και σιχαίνομαι το να εκμεταλλεύονται ορισμένη μία νόμιμη διαμαρτυρία για να προβούν σε πράξεις βίας. Αλλά για τους ανθρώπους, οι οποίοι παρασύρονται από μια τέτοια δημαγωγία, για τον λαό, ο οποίος νιώθει μεγάλη ανασφάλεια, έχω κατανόηση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χθες ήταν μόνο η αρχή! Την Δευτέρα θα αποφασίσουν Επίτροπο ενώ έχουν ήδη το σχέδιο για το πως θα μας δίνουν τα χρήματα με το σταγονόμετρο!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε